Pandrup

I stedet for 0-2 blev det 2-1 på få minutter

Fodbold, Nordic Bet Ligaen
Nykøbing FC – Jammerbugt FC: 4-1 (0-1)
0-1 (10.) Christian Rye, straffespark
1-1 (58.)
2-1 (62.)
3-1 (64.)
4-1 (82.)

Fra sæsonstart har Jammerbugt FCs cheftræner, Bo Zinck, gjort det klart, at der for oprykkerne til Nordic Bet Ligaen vil komme op- og nedture gennem sæsonen.
Og søndagens udekamp mod den anden oprykker, Nykøbing FC, var også en tur i rutsjebanen.
En sejr kunne højst overraskende have bragt Jammerbugt FC i top-6.
Dog er Jammerbugt FC efter nederlaget på en flot 8. plads med 8 point efter 9 kampe og med 4 point op til nummer 6, netop Nykøbing FC.

Flere straffespark
Jammerbugt FC var i udekampen lidt på hælene i de første 3-4 minutter, og værterne fik også en gylden mulighed for at komme foran på et straffe, men det blev flot reddet af Marcus Bundgaard.
I stedet kom Jammerbugt FC foran efter 10 minutter på straffespark begået mod Sead Gavranovic og udnyttet af anfører Christian Rye, som dermed scorede for anden kamp i træk.
– Selv om Nykøbing havde meget boldbesiddelse i resten halvlegen, så havde vi kontrol over det og styr på det i defensiven, kan Bo Zinck konstatere.

Ændret på kort tid
Cheftræneren kunne se sine spillere komme godt ud til 2. halvleg, og på et farligt gennembrud af Jammerbugt FC i højre side efterfulgt af et flot indlæg var hjemmeholdet tæt på at score selvmål, men fik i stedet forhindret Sead Gavranovic i at score.
I stedet fik Nykøbing udlignet på en 3. bold efter en dårlig clearing efter en standardsituation, hvor en modstander endte med at stå fri og scorede ved bagerste stolpe.
Og mindre end to minutter senere var 0-1 vendt til 2-1.
Stik mod aftaler blev der i markeringen fulgt med i en hovedstødsduel med Nykøbings 2,10 meter høje Mathias Kristensen, som kunne heade bolden videre til et dybdeløb i Jammerbugts venstre side, hvilket førte til hjemmeholdets føring.
– Det ændrede for alvor kampen. I stedet for at komme yderligere foran kom vi på får minutter bagud, og det næste kvarter var ikke godt, siger Bo Zinck.
– Det var ekstra ærgerligt, da de ellers var begyndt at blive frustrerede, tilføjer han.

Superliga-nedrykker
Han lægger vægt på, at holdet kan tage lærdom med hjem og skal blive ved med at arbejde på at mindske fejlmargenen fra kamp til kamp.
– Vi skal blive ved med at lære. Med de mange nye spillere på holdet, skal vi blive ved med at lære hinandens styrker at kende. Og selv om det selvfølgelig er træls at tabe, så ved vi, at der vil komme disse op- og nedture, konkluderer Bo Zink.
Søndag 26. september tager Jammerbugt FC mod mægtige Esbjerg fB i rækken af ene nøglekampe for oprykkerne.
– Vi kommer til at møde et stort hold, som vil slutte i top-6. Vi skal prøve at gøre det svært for Esbjerg at spille i Pandrup, og det har vi tænkt os, siger Bo Zinck.

Læs om fantastiske oplevelser og events