Aabybro

Isens Dag kan ikke fejre jubilæum for Ryå Is

N.H. Lindhardt må aflyse planlagt Matador-aktiviteter for AaIF

– Også Isens Dag på Aabybro Mejeri 6. juni er aflyst, som følge af forbuddet mod at samle større forsamlinger til og med august.
Sidste år kom der nemlig omkring 6.000 mennesker forbi Aabybro Mejeri på Isens Dag, og derfor ser mejerist Niels Henrik Lindhardt desværre ingen anden udvej end at springe over årets udgave af dagen over.

Der kommer op mod 6.000 mennesker på Isens Dag. Privatfoto

Matador
Og det er ekstra ærgerligt af flere årsager.
Niels Henrik Lindhardt er nemlig en af de Matadorer, der skal prøve at rejse penge til Aabybro IF i anledning af, at idrætsforeningen i år fylder 100 år.
– Jeg havde planlagt en række tiltag på Isens Dag, som skulle give penge til Aabybro IF. Men det kan nu ikke lade sig gøre, siger Niels Henrik Lindhardt.

Privatfoto

30 års jubilæum
Desuden kan mejeriets berømte Ryå Is i år fejre 30 års jubilæum, og det skulle også have været markeret på Isens Dag med offentliggørelse af et stort maleri, som viser mejeriets historie fra 1888 til i dag.
– Nu hænger vi det op uden den store festivitas. Det kommer til at hæge ud mod Ryå, så folk kan se det, mens de går langs åen og nyder en is, fortæller mejeristen.
Kunstneren bag værket er Kiss Jönsson, KissArt, som også står bag det store vægmaleri af kendte steder i omegnen, der hænger på Aabybro Plejehjem.
– Jeg så maleriet på plejehjemmet, som blandt andet skildrer mejeriet og min bil, og så fik jeg ideen til et maleri om mejeriets historie, fortæller Niels Henrik Lindhardt.

Maleriet kommer til at fortælle om mejeriets historie. Privatfoto

En sød adspredelse
Krisen er heller ikke gået ubemærket forbi mejeriet, som plejer at levere is og smør til hotel- og restaurationsbranchen, ligesom alle konfirmationer er aflyst.
-Men har stadig vores produktion af energitæt is til hospitalerne, fortæller Niels Henrik Lindhardt.
Desuden er det særligt i denne tid en sød adspredelse at komme forbi og købe en is, mens man går ved åen.
– Vores iscafe er åben på den måde, at vi serverer ud gennem et vindue. Vi har ikke sat borde og stole ud, så folk må gå rundt og spise is, forklarer mejeristen.
Politiet har været forbi for at sige god for forholdene.

Læs om fantastiske oplevelser og events