Pandrup

Jammerbugt FC gør klar til en ny rejse

Lørdag 24. juli kl. 14.00 fløjtes der op til Nordic Bet Liga kampen Hvidovre IF og Jammerbugt FC.
Weekenden efter kommer Superliga-nedrykkerne Lyngby Boldklub på besøg på Sparekassen Vendsyssel Arena i Pandrup, og allerede lørdag 26. juni er der første træning for førsteholdstruppen.

Overblik over truppen
Der er ikke længe til, og cheftræner Bo Zinck varsler mange udskiftninger i truppen.
– Lige nu er vi i gang med at tage en snak med alle spillere og staben for at få et overblik over, hvem der har lyst til at tage med videre på den nye rejser, og hvem der stopper på grund af manglende tid, hensynet til arbejde eller job i andre landsdele. Der er omkring 25 mennesker, vi skal have talt med, så det klarer vi ikke lige på en eftermiddag. Det kommer til at tage 4 til 5 uger, fortæller Bo Zinck.
Simon Jensen og Anders R. Jensen har meddelt at de trapper ned, men bliver i klubben, ligesom Viktor Ahlmann trapper ned, og Glenn Rask flytter til København.

Stor udskiftning
Men Bo Zinck forventer at flere vil sige stop af ovennævnte grunde, også fordi den nuværende træningsmængde bliver sat op til 4 dage om ugen.
Tidligere på ugen skrev Jammerbugt FC kontrakt med midtbanespiller og anfører i VSK Aarhus, 24-årige Marcus Sloth Jørgensen, og der vil komme flere nye danske spillere til.
– Vi har brug for forstærkninger til forsvar, midtbane og angreb. Vi skal have en trup på 24-25 mand, så der vil ske en stor udskiftning.

Assistent på fuld tid
Allerede nu er det sikkert, at staben bliver udvidet med endnu en assistent udover Jan Rasmussen.
Det er tyske Nabil Trabelsi, der kommer fra en stilling som assistent for Nigerias A-landshold.
– Han skal selvfølgelig have fokus på de afrikanske talenter, vi får herop. Han kan deres sprog og skal være bindeled i forhold til kommunikation og hjælpe med at integrere dem i forhold til den måde vi træner på samt den danske kultur og mentalitet. Han bliver en af nøglerne til, at det lykkes, fortæller Bo Zinck.
– Desuden er han fantastisk dygtig træner, som bliver ansat på fuld tid. Så han kommer til at stå for blandt andet videoanalyse, og på den måde behøver vi ikke ansætte flere til staben, forklarer Bo Zinck.
Og der er allerede gjort klart til, at de afrikanske spillere kan komme til Pandrup, da Jammerbugt FC har lejet tre lejligheder på Bredgade i Pandrup.

Nye mirakler
Oprykningen og de nye ambitioner betyder, at der skal oprustes administrativt og kommercielt, hvor det også er nødvendigt at løfte sig, understreger Bo Zinck.
På sigt er der nemlig et mål om deltids-fodbold, og det kræver overlevelse i Nordic Bet Ligaen men også forstærkninger uden for banen.
– Vi er i gang med at lære mange ting. Vi asfalterer, mens vi kører. Vi er ikke fra start uddannet til at være i Nordic Bet Ligaen. Vi har leveret et mirakel med oprykningen, og det kræver et større mirakel, hvis vi skal blive oppe, og det glæder jeg mig til.
– Vi har vi opnået noget, og det skal vi nu ud at opleve og give den gas. Vi er favoritter til at rykke ud, men det skal vi lave om på. Det er ikke nemt at komme til Pandrup og spille mod os, og en anden ubekendt er, hvor dygtige er de afrikanere? Og hvor hurtigt falder de til? Det ved vi først, når de står her.

Fakta om Nabil Trabelsi:

  • 49 år, UEFA A-licens
  • Siden august 2016 assistent for Nigerias A-landshold
  • Før det: Assistent for Burkino Faso
  • Modstander-analytiker for Tunesien
  • Ungdomstræner i Freiburg

Læs om fantastiske oplevelser og events