Pandrup

Jammerbugt FC kan komme til at spille i Hjørring næste sæson

På grund af Divisionsforeningens krav til det kommunalt ejede Jetsmark Stadions lysanlæg, antal siddepladser samt varme og sprinkleranlæg i kampbanen, så kan Jammerbugt FC blive nødt til at leje sig ind på andre stadions end i Jetsmark næste sæson, såfremt klubben stadig spiller i Nordic Bet Ligaen.

Kigger mod Hjørring
Denne sæson har Jammerbugt FC som oprykker fået dispensation fra ovenstående krav, men den kan ikke blive fornyet.
Samtidig er processen med at søge licens som Nordic Bet Liga Klub næste sæson, hvis man undgå nedrykning, allerede gået i gang.
Og da der ikke foreligger en løsning på de krævede forbedringer af Jetsmark Stadion, så har den tyske klubejer, Klaus-Dieter Müller, sikret et udkast til en lejeaftale med prissætning for afvikling af kampe på Hjørring Stadion med Hjørring Kommune.
Det er sker for at kunne søge om den nye licens, oplyser Søren Als Christiansen, salgsansvarlig i Jammerbugt FC.
Dermed kan Jammerbugt FC komme til at spille sine hjemmekampe i Hjørring i den kommende sæson.
– Men der har været og er stadig en god dialog mellem Jammerbugt Kommune og Jammerbugt FC om forbedringer af stadion, understreger Søren Als Christiansen.

Stor investering
På forhånd var det ventet, at der skulle investeres for i omegnen af 6-7 mio. kr. i stadionanlægget for at leve op til Divisionsforeningens krav.
– Men siden har kommunen haft et konsulentfirma til at se nærmere på priserne, og omkostningerne viser sig at være meget højere, end først ventet. Alene vand, varme og ikke mindst lysanlæg vil koste omkring 13 mio. kr., forklarer Søren Als Christiansen.

Hvem kommer med hvad
Dertil kommer krav om bl.a. 300 siddepladser fra næste sæson og 1.000 siddepladser fra sæsonen efter.
– Derfor har man fra kommunens side spurgt, om Klaus-Dieter Müller vil deltage i betalingen, men det tænker jeg ikke, at han vil. Det er jo selvfølgelig en stor økonomisk satsning både for kommunen, som har mange forskellige ønsker til det kommunale budget, men også for en privat klubejer at skulle investere i et kommunalt anlæg, siger Søren Als Christiansen.
Desuden spiller det ind, at de nuværende faciliteter på Jetsmark Stadion er tilstrækkelige, såfremt klubben skulle rykke ned og spille i 2. division efter sommerferien, oplyser han.
– Men der er stadig en dialog i gang mellem kommunen og Jammerbugt FC, siger Søren Als Christiansen.

Svarer til 2 børnehaver
Borgmester Mogens Chr. Gade bekræfter forløbet.
– Jammerbugt Kommune har ikke 13-14 mio. kr. til en sådan investering i et stadion. Beløbet svarer jo til to børnehaver. Det kan vi trods en sund økonomi ikke bare ryste ud af ærmet, siger han.
– Derfor har vi spurgt Klaus-Dieter Müller, hvor meget han kan skyde i en investering, og om han evt. kan komme med sponsorer til investeringen. For eksempel er stadionavnet jo solgt, og der spilles trods alt i Nordic Bet Ligaen, siger Mogens Chr. Gade og tilføjer, at en udgift på 3-5 mio. kr. havde været overskuelig for parterne i fællesskab.

Skræmmende krav
Derfor afventer kommunen, at sæsonen spilles færdig og vil løbende se på budgettet.
– Vi træffer ikke en beslutning, før sæsonen er forbi, men det vil selvfølgelig være fantastisk, hvis Jammerbugt FC spiller på egen jord, så at sige, i stedet for i Hjørring, siger Mogens Chr. Gade.
Han kritiserer de krav, som Divisionsforeningen stiller til de danske stadions.
– De nationale krav er jo helt uvirkelige. De er bestemt ikke egnede til en landsbyklub som Jammerbugt FC, som har gjort det så flot, at man kan spille i Nordic Bet Ligaen. Det er skræmmende, at der stilles sådanne krav, mener han.

Læs om fantastiske oplevelser og events