Pandrup

Jammerbugt FC sluttede vanvittig flot sæson med manér

Fodbold 2. division, gruppe 1
Holbæk – Jammerbugt FC: 1-3 (1-0)
1-0 (23.)
1-1 (49.) Elie Gindo
1-2 (51.) Max Møller
1-3 (88.) Bardhec Bytyqi

– Det har været en enestående sæson og med afstand den største præstation i denne klub nogensinde.
En glad og stolt Bo Zinck lægger for en gangs skyld jyde-mentaliteten fra sig. Jammerbugt FCs oprykning til Nordic Bet Ligaen med 7 points forspring trods et af rækkende laveste budgetter og trods geografi er en så flot præstation, at alle i klubben, alle i, med og omkring holdet bør være stolte.
Og Bo Zinck har svært ved at se en sådan præstation bliver gentaget nogensinde i 2. division.
– Med det vi har opnået og med de midler, vi har til rådighed, så bør alle være pavestolte. Udgangspunktet inden sæsonen var jagt på en plads i top-6, men vi har leveret noget helt sindssygt. Det er måske ikke helt gået op for os endnu.

For 4 år siden
Situation var en helt anden, da Bo Zinck vendte hjem fra Thisted for at blive træner for Jammerbugt FC. Den gang var holdet tæt på at rykke ud af 2. division og var tynget økonomisk.
Nu er Jammerbugt FC ikke alene sportsligt, men også pengemæssigt et helt andet sted efter, at et stærkt hold er blevet bygget op over årene, og den rette investor er kommet til.
– Nogle tager 20-30 år om at bygge sådan noget op. Det her har taget 4 år. Jeg tror aldrig nogensinde, at det kommer til at ske igen.
Det er en stor dag. Vi er i dag et helt andet sted og på et helt andet niveau. Vi skriver os ind i historien, og alle omkring det her bør være stolte, understreger Bo Zinck.

Fik vendt kampen
Derimod fik sæsonens sidste kamp ude mod Holbæk, som sloges for overlevelse i 2. division, ikke den bedste start.
For efter 7 gode minutter begyndt alt at gå galt.
– Det var katastrofalt. Vi vinder ingen dueller, kan ikke ramme hinanden og vi skal prise os lykkelige for kun at være bagud med et enkelt mål efter pausen, siger Bo Zinck.
Derfor blev der rent defensivt sat en prop i efter pausen, og Jammerbugt FC fik vendt kampen og scoret 3 fine mål.
I sin første kamp fra start fik Elie Gindo udlignet. Han startede i midterforsvaret, da Nikolaj Lyngø var sat i angrebet, men i pausen byttede træneren rundt på de to, og i feltet sparkede Elie Gindo bolden flot i mål, da han fik chancen.
Føringsmålet kom efter en erobring midt på banen og en omstilling, hvor Max Møller scorede, mens Bardhec Bytyqi lukkede kampen med et mål direkte på frispark.
– Vi sluttede heldigvis af med en sejr, og vi får en dejlig tur hjem, konkluderer Bo Zinck.

Læs om fantastiske oplevelser og events