Nyheder
imported

Jammerbugt hejste flaget for veteraner i kommunen

Knap 100 tidligere internationalt udsendte i Danmarks tjeneste havde taget imod Jammerbugt Kommunes indbydelse til at markere Flagdagen 2015 den 5. september.

Jammerbugt hejste flaget for veteraner i kommunen

Knap 100 tidligere internationalt udsendte i Danmarks tjeneste havde taget imod Jammerbugt Kommunes indbydelse til at markere Flagdagen 2015 den 5. september.

Markeringen fandt sted i DGI huset i Aabybro, hvor tidligere udsendte fra Forsvaret, Beredskabet mfl. tilbragte en både hyggelig og højtidelig formiddag i hinandens selskab.

Læs artiklen fra Jammerbugt kommune her: https://www.jammerbugt.dk/kommunen/nyheder-og-annoncer/nyheder/jammerbugt-hejste-flaget-for-veteraner-i-kommunen/

Faner fra fire forskellige forbund/foreninger udsmykkede salen, og Aalborg Flyvestations Brass Band bidrog yderligere til den gode stemning.

For Flagdagen er en festdag, hvor hele det officielle Danmark fejrer dem, som er og har været udsendt – men det er også en dag, hvor man mindes dem, som gav deres liv i Danmarks tjeneste. Det blev understreget i talen af dagens hovedtaler, oberst Christian Mollerup Schmidt, som også mindede om, at de mange pårørende fortjener tak: Ægtefæller, kærester og børn, som har givet afkald på deres kære og levet med frygten for at miste dem.

Fra sine egne oplevelser som udsendt fremhævede Christian Mollerup Schmidt det tætte sammenhold som noget enestående: "Jeg har besøgt mange udsendte enheder og har hver gang tydeligt mærket dette sammenhold – et sammenhold, der for mange fortsætter, når man kommer hjem, og måske varer livet ud. Det er meget stærke bånd, der knyttes under en udsendelse", fortalte Christian Mollerup Schmidt, som i øvrigt med en opvækst i Nørhalne selv har rødder i Jammerbugt Kommune.

Dagens program bød også på korte indslag af hhv. Tina B. Kristensen og "Foto-Henning" alias Henning Kristensen.

Tina B. Kristensen er formand for foreningen Veteran Oasen, der netop har skudt en landsdækkende indsamling i gang. Formålet er at rejse penge til at kunne etablere et værested for veteraner og pårørende i Nordjylland.

Foto-Henning har netop udgivet bogen "Hercules – Oplevelser på danske vinger", som giver et unikt indblik i Hercules flyenes og dermed Forsvarets mangeartede opgaver. Alle honarerer og overskud fra bogen går ubeskåret til Soldaterlegatet.

Fakta:

  • Det er anden gang, Jammerbugt kommune markerer den officielle flagdag for tidligere udsendte.
  • Markeringen sker i samarbejde med en gruppe pensionerede militærfolk under ledelse af brigadegeneral og kommunalbestyrelsesmedlem Jens Præstegaard.
  • Der bor ca 330 veteraner i Jammerbugt Kommune alene fra Forsvaret. Dertil kommer tidligere udsendte fra beredskabstyrelsen, politi og sundhedssektoren.

Læs om fantastiske oplevelser og events