Aabybro

Jammerbugt og DGI i nyt samarbejde

DGI Nordjylland og Jammerbugt Kommune indgår nu et samarbejde om at oprette en idrætsforening for psykiske sårbare borgere i kommunen. Initiativet er en del af projekt ”Idræt for Sindet”, som ni øvrige nordjyske kommuner også deltager i.

Stor erfaring
Med samarbejdet tager Jammerbugt Kommune initiativ til at opstarte en idrætsforening, som primært henvender sig til borgere med psykiske udfordringer, men som også andre borgere kan benytte.
I den forbindelse skal der stiftes en bestyrelse med 5 til 7 borgere, der i samarbejde med en kommunal koordinator skal drive foreningen.
– Jeg ser frem til samarbejdet med DGI, de har stor erfaring med opstart af idrætsforeninger for sårbare borgere. Vi ser det som en oplagt mulighed for at gøre en ekstra indsats for at skabe større lighed i sundhed både for sårbare borgere, men også for andre der gerne vil være en del af projektet, siger Ib Nellemann, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Støttekorps
Foreningen vil fra start holde til i lokalerne på Ulveskov Skole i Birkelse, hvor der allerede er et træningstilbud. Samtidig er det planen også at oprette et støttekorps i form af frivilligt socialt arbejde.
I opstarten vil DGI Nordjylland bistå Jammerbugt Kommune med rådgivning og mulighed for medfinansiering af idrætsredskaber og opstartsaktiviteter.
– Vi har allerede gode samarbejdsrelationer med DGI, og med det nye initiativ når vi ud til en gruppe borgere, som vi ellers har svært ved at nå ud til, og som med denne indsats får bedre muligheder for at dyrke idræt i en foreningssammenhæng, siger Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget.

Flere sidegevinster
Initiativet kan også få positiv indflydelse på målgruppens mulighed for at få eller beholde et arbejde.
– Der er ingen tvivl om, at kommunens deltagelse i foreningslivet er med til at øge mulighederne for at få og beholde et job. At være aktiv og være del af et fællesskab øger den mentale sundhed for alle, og i det konkrete tilfælde kan det være med at give nogle af vores sårbare borgere større mod på arbejdslivet, som er en anden form for fællesskab, tilføjer formand for Beskæftigelsesudvalget Morten Klessen.

Læs om fantastiske oplevelser og events