Aabybro

Jammerbugt: Aflys alle stævner og kampe

Jammerbugt Kommune har fortsat flest tilfælde af Corona-smittede i hele landet i forhold til indbyggertallet.
Der er tale om en bekymrende og stor stigning dag for dag.
(Foto: Region Nordjylland)

Smittetal skal ned
Det er meget vigtigt at få bragt smittetallet ned.
Kommunen har iværksat mange tiltag for at stoppe den kedelige udvikling og opfordrer nu også foreningslivet til at tage sin del af ansvaret for at det lykkes.
Derfor opfordrer kommunen nu til, at alle kampe – ude som inde – og stævne aflyses.
– Det er en krads melding, og vi støtter normalt det frie foreningsliv og dets aktiviteter. Men hvis vi skal have smittetrykket ned, så er vi nødt til at bede også foreningerne om at hjælpe. Det håber jeg, der er forståelse for, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– Vi er nødt til at få alle til at tage et ansvar, så vi forebygger, alt det vi kan, og vi forhindrer smittespredningen i at fortsætte, understreger han.

Retningslinjer
Derfor har kommunens krisestab set sig nødsaget til at stramme retningslinjerne for foreningslivet og kulturlivet i Jammerbugt Kommune med følgende tiltag, som træder i kraft med omgående virkning:

  • Alle stævneaktiviteter i Jammerbugt Kommune aflyses foreløbigt frem til og med 8. november. Dette gælder også for kommunens foreningers deltagelse i stævner i andre kommuner.
  • Det anbefales, at alle indendørs og udendørs kampe aflyses foreløbigt frem til og med den 8. november.
  • Daglig træning kan fortsætte, men det anbefales, at man holder sig til træning i små grupper (op til 10 – 15 personer) og inden for den samme gruppe af personer hver gang. Det vil sige man træner med det hold man sædvanligvis træner og spiller kampe med.

For kultur- og biblioteksaktiviteter gælder følgende:

  • Alle arrangementer med deltagelse af over 50 personer aflyses foreløbigt frem til og med den 8. november.
  • Kulturskolens sammenspilsundervisning på skolerne skal indstilles med øjeblikkelig virkning med mindre alle elever går i samme klasse. Dette er gældende foreløbigt frem til og med den 8. november.

Også i skoler og dagtilbud
I forvejen er kommunen også kommet med restriktioner på blandt andet skole- og dagtilbudsområdet.
Det betyder blandt andet, at vuggestuer, børnehaver og fritidsordninger igen deler børnene op i mindre grupper. De holder ekstra afstand og fastholder den gode systematik med hyppig håndvask.
Skolerne undgår valgfag, hvor mange elever fra mange forskellige klasser er sammen, ligesom idræt med flere klasser undgås.
Samtidig er der truffet beslutning om at aflyse alle klubaktiviteter i oktober måned, da klubtilbuddene er for børn fra forskellige skoler og klasser, hvorfor smittespredningen potentiel er større her.
Alt dette sker både for at inddæmme smitten, men i høj grad også for at passe på vores borgere. I denne vanskelige situation er der behov for at alle står sammen og hjælper hinanden.

Læs om fantastiske oplevelser og events