Aabybro

Jammerbugt opretter 4 centre til test af personale

Hidtil har Jammerbugt manglet testkapacitet til at kunne tilbyde alle sine ansatte i dagtilbud som børnehaver og vuggestuer mulighed for at blive testet.
(Foto: Region Nordjylland)

4 nye centre
Derfor vil kommunen oprette 4 nye testcentre – et i hver af hovedbyerne Aabybro, Brovst, Fjerritslev og Pandrup, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade.
Det vil nemlig betyde, at man kan strække testkapaciteten til at omfatte alle ansatte i plejecentre, sociale institutioner samt også dagtilbud.

Får mere ud af ressourcerne

Dermed undgår Falck at skulle køre ud til hver enkelt matrikel, om det så er til et plejecenter, en vuggestue eller børnehave. Og som det er nu, er der ikke kapacitet til at kunne besøge alle vuggestuer og børnehaver.
Med testcentre spares der køretid samt tid til opstilling og nedtagning for at skulle kvikteste eksempelvis 3 personer.
Desuden er det et puslespil at besøge de enkelte steder, mens det relevante personale er til stede.

Mere fleksibelt
Derfor vil Jammerbugt i stedet give personalet mulighed for at besøge et af de kommende centre med kviktest.
– Det giver også bedre muligheder for vikaren, aften- eller nattevagten til at blive testet, uddyber Helle Nørgaard Pedersen, skole- og dagtilbudschef.
Endnu er der ikke sat adresser på de kommende testcentre, men der er en dialog i gang med kommunens Ejendomscenter.

Skolerne får besøg
Desuden har Jammerbugt Kommune hos Falck fået uddannet 5 sundhedsplejersker samt yderligere en medarbejder til at tage rundt til folkeskoler for to gange om ugen at tilbyde de ansatte kviktest i forbindelse med, at 0. til 4. klasserne er begyndt i skole igen.
I første omgang sagde Kommunernes Landsforening nej til, at Jammerbugt måtte teste personalet på friskolerne på grund af manglende lovhjemmel. Men efterfølgende har Sundhedsministeriet afklaret, at der er lovgrundlag til at teste også på friskolerne.
Og dette arbejde påbegynder Jammerbugt på torsdag i den kommende uge.

Langt på plejecentrene
Desuden er vaccinationerne på plejecentrene nu så langt, at 80 pct. af alle beboere er vaccineret.
Og på 3 plejecentre er man helt færdig med at vaccinere beboerne, oplyser Henrik Sprøgel.
For personalet på de 3 pågældende centre betyder det, at de ikke længere skal have en kviktest hver dag, men kan nøjes med de to ugentlige PCR-test i halsen.

Udover at de nye testmuligheder vil give kommunens ansatte en tryghed, så vil det også lette presset på regionens almindelige test-steder.

Læs om fantastiske oplevelser og events