Det sker

Jetsmark fylder 50 år

Begivenheden fejres 25. august

Jetsmark Idrætsforening kan 25. august i år fejre, at klubben nu har bestået i 50 år. JIF er en fusionsklub, idet den er et resultat af, at naboklubberne Kaas Idrætsforening og Pandrup Boldklub enedes om at slå kræfterne sammen. Også Moseby Boldklub var inviteret til at være med, men den valgte at fortsætte som selvstændig klub.

Skabte en stærk nordjysk fodboldklub

Tanken om at forene kræfterne i de to gamle klubber med hver især beskedne baneforhold var at styrke det lokale sammenhold samt at skabe en stærk nordjysk fodboldklub, ligesom fusionen også var en naturlig følge af etableringen af det flotte fælles stadionanlæg mellem de to byer. Det nye stadion stod klar til brug til sæson 1974, og forventningerne var store til de sportslige resultater. Ved sammenlægningen havde Kaas Idrætsforening et førstehold i serie 1, mens Pandrup Boldklub mønstrede et serie 3 hold. De første år af den nye klubs historie var præget af en række sportslige op- og nedture, men i 1988 stiftede en flok gamle spillere Team Jetsmark med stærk fokus på førsteholdet, selv om bredden bestemt ikke blev glemt. Jetsmark IF har gennem årene satset stærkt på børn og unge og har oparbejdet en imponerende talentafdeling, som har tillokket talenter også fra naboklubberne. Faktisk udviklede JIF sig til at være et fodboldmæssigt kraftcentrum i Nordjylland.

Liv og aktivitet på alle fronter

Det nye selvejede klubhus kunne indvies i år 2000. Siden har JIF haft nogle fantastiske rammer og forhold, og udsigten fra klubhusets balkon ud over det flotte anlæg er i sig selv en fantastisk oplevelse, siger klubben nuværende formand, Bøje Holmsgaard Lundtoft. Resultatmæssigt nåedes et sportsligt højdepunkt i 2002, hvor man med oprykningen til 2. division kunne kalde sig divisionsklub og dermed en del af dansk topfodbold. Og klubben har imponeret alle i fodboldverdenen med at kunne bevare sin divisionsstatus indtil sidste år, hvor salget af eliteoverbygningen Jammerbugt FC til en tysk interessent desværre førte til en konkurs.-  Moderklubben JIF lever imidlertid og har det særdeles godt. Til efteråret starter JIF’s førstehold i Jyllandsserien 1, og der er liv og aktivet på alle fronter i den velfungerende og ambitiøse fodboldklub, hvor der er tradition for at have fokus både på de sportslige resultater og på de indbyrdes sociale relationer som fællesskab, kammeratskab og sammenhold.

Fredag d. 25. august markeres jubilæet bl.a. med en kamp mod det danske veteranlandshold, der gæster det lokale stadionanlæg.

Læs om fantastiske oplevelser og events