Nissehuset_-_Etly_Klarborg
Jul

Jul i børnehøjde

Den søde og forventningsfulde juletid kan være svær, især hvis man er barn. Men der findes gode aktiviteter, der kan forsøde tilværelsen lidt.

Julens overraskelse og sjove juleoplevelser

Julen er en tid, som alle børn glæder sig ekstra meget til. Det er en tid fyldt med overraskelser, gaver, god mad og sjove juleoplevelser. Tag ungerne med ud at opleve de mange julerier ved Vesterhavet, og mærk julestemningen og julemagien omkring jer. Herunder finder du forskellige juleaktiviteter for børn.

Jul på Nordeuropas største akvarium

Nordsøen oceanarium
Nordsøen Oc

Helt frem til den 15. december er det muligt at opleve en helt speciel udstilling lavet af kunstner og tidligere zoologisk konservator Erling Mørch. Værkerne er udført i cortenstål og bærer præg af kunstnerens store interesse for og viden om fugle og deres bevægelser. Værkerne vil stå i udstillingerne både ude og indendørs og kan nydes blandt klumpfisk, sæler og søde fisk mv. 

Nordsøen Oceanarium holder også åbent kl. 10.00-13.00 juleaftensdag til en helt særlig pris. Der vil være besøg af julemanden, hyggelig julemusik ude og inde og fodringer i både Oceanariet og af sælerne. Tag familien med og få en hyggelig dag ud af det mens vi venter.

Mød en ægte nisse

Etly_Klarborg
Etly_Klarborg

"Nisserne gemmer sig i skoven"

Tag familien med til Moseby og besøg Nissehuset én af de 4 søndage i advent og oplev Klarborg universet på tætteste hold. Hvis du er heldig ser du måske en af de frække og drillesyge Klarborgnisser i skoven.

ETly klarborg

Nissehuset åbnede for første gang tilbage i 2004 og har siden da trukket mange glade børnefamilier til skoven i Moseby. Atmosfæren omkring Nissehuset er helt speciel og er ikke noget man finder andre steder, den er helt magisk.

Nissehuset har åbent hver søndag i advent, fra 11.00 til 16.00.

I Nissehuset er der pyntet og dekoreret, så julestemningen kan smitte af på alle nissernes gæster. Indenfor, sørger nissemor og nissepigerne for, at gæsterne kan købe et dejligt glas gløgg med æbleskiver og sodavand til de små. 

Glæd Jer til nissedrillerier og hygge, første gang søndag d. 27. november.

Jul på Børglum Kloster

Det første julemarked finder sted d. 18. november, og så går det slag i slag med masser af julestemning i form af en mangfoldighed af boder, der fylder hele klostergården samt tre etager i østfløjen. Gæsterne kan besøge ikke færre end 30 forskellige boder og få en helt ny oplevelse i hver eneste bod. I boderne finder du alverdens delikatesser, et bredt udvalg af drikkevarer, slagtervarer, bagværk og ost – alt sammen lokalt producerede og forhandlede varer. Der bydes endvidere på musik i form af minikoncerter i klosterkirken, der faktisk er bygget på en måde, så musikken og sangen så at sige akustisk bæres på vinger gennem lokalet.

I gården underholder et nisseorkester med et overflødighedshorn af julemelodier, Café Vognporten serverer julemenu i form af enten brunch eller aftenbuffet, ligesom der bydes indenfor på klostret, hvor stuerne – også de private – er klædt på og pyntet op til jul – og det på en måde, hvor der er en hårfin balance, der sikrer, at pynten ikke dominerer så meget, at stuernes egenart drukner.

Børglum kloster

Det syder og bobler af jul både ude og inde

Den 29. november er en særlig dato. Denne aften kl. 20. 00 sluttes dagen nemlig af med et festfyrværkeri, der i tilfælde af klart vejr vil kunne ses over store dele af Vendsyssel. I det hele taget er julemarkedet også en lysets fest, selv om projektørerne, der ellers lyser klosterbygningen op på grund af energikrisen i år holdes slukket undtagen til julemarkederne. I det hele taget syder og bobler det af jul både ude og inde, når Børglum Kloster åbner dørene for årets julemarkeder.
Børglum Kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.

Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet.

Julen står for døren på Museum for Papirkunst

Museum for Papirkunst udstiller fra slutningen af november og frem til slutningen af januar Danmarks dejligste julemærker gennem tiderne. Oplev en verden af minder, historier og fællesskaber udfolde sig i Ingen jul uden Julemærket. I samarbejde med Julemærkefonden udstiller Museum for Papirkunst et spændende og minderigt udvalg af Danmarks dejligste julemærker gennem tiderne – og selvfølgelig Julemærket anno 2022. Udstillingen indeholder også H.K.H Dronning Margrethes originale skitser til de 3 smukke Julemærker, hun har skabt.

Museum for papirkunst

Museet viser både den permanente udstilling med imponerende psaligrafiske værker af Bit Vejle og temporære udstillinger af anerkendt papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk fra hele verden. Her er masse spændende aktiviteter og mulighed for fordybelse for både børn og voksne. Og særligt kan børn og barnlige sjæle udfolde sine kreative sider i museets Papirværksted, hvor du finder du masser af papir i forskellige farver, teksturer, sakse, stansejern, lim, inspirationsbøger og meget andet, som er til rådighed for dig som en del af entrebilletten. Gå ikke glip af stedets populære silhuetkabinet: her får du hjælp til at klippe dit eget silhuetportræt.

En fantastisk julegave til mor, far, bedsteforældre, onkler, tanter, kæreste og venner.

Julestemning og arbejdende værksteder

I Egnssamlingen i Saltum holdes juletraditionerne i hævd. Lørdag 26. november holdes der adventsaktiviteter med et hopetal af oplevelser for store og små. I Multihuset er der ild i det gamle brændselskomfur, hvor der bages æbleskiver af den gode gammeldags slags. Hertil serveres et godt glas hjemmelavet gløgg. Og mens du spiser æbleskiverne er der rundt omkring dig arbejdende værksteder, hvor vore stedets frivillige er flittige med alle mulige former for håndarbejde. Alle håndarbejdsprodukterne sælges efterfølgende i Museumsbutikken, som i dagens anledning er fyldt med juleting af forskellige karakter. Så her er der gode muligheder for at finde en julegave eller en lille kalendergave.

I smedjen er der ligeledes arbejdende værksted, hvor smedene laver juleting i smedejern, bl.a. store og små juletræer i rundjern. Derudover er der åbent i alle de faste udstillinger på den anden side af vejen, hvor du også kan også finde en kalender- eller mandelgave – f.eks. dækkeservietter med gamle fotografier på fra vort område.

Ud i naturen

Gateway Blokhus
Gateway, Blokhus

Hvis du ikke allerede kender Gateway Blokhus, så er stedet absolut et besøg værd. Her er der garanti for røde børnekinder og dejlig frisk luft. Tæt på byen Blokhus, men alligevel trukket tilbage fra ”larmen” finder i vel nok én af områdets skønneste naturlegepladser.
Her kan børnene boltre sig på skovens seje svævebane, redegynge, tarzanbane og meget mere.

Desuden er der mulighed for at spise sin medbragte madpakke i madpakkehuset eller lave mad over bål eller i naturbageovnen. Forestil dig lige varm kakao i vintervejret.

I Gatewayen findes endvidere afmærkede vandre- og cykelruter.

Læs om fantastiske oplevelser og events