Brovst

Jul og marked på Bratskov

Herregården Bratskov i Brovst er igen i år klar med masser af julestemning og det årlige julemarked.
Bratskov danner den kommende weekend, 27. og 28. november, en smuk ramme om et væld af spændende juleaktiviteter, som den har gjort det siden 1998. I år dog med 11 nye udstillere.

35 boder
På julemarkedet kan du besøge 35 forskellige boder, hvor du finder et væld af spændende juleting.
Det er blandt andet nisser, dekorationer, kirkegårdspynt, advents- og dørkranse, keramik, snemænd, juletræer, pileflet, smykker, julebukke af halm, småkager samt strik og filt.
Det er også smukke kniplinger, hjemmesyede børnekjoler, tasker i gummi, tapas planker, honning, hjemmebrygget øl, brændte mandler og kandiserede æbler.

Arbejdende værksteder
Den gamle herregård byder også på arbejdende værksteder.
Fra smedjen kan du høre den rytmiske hamren, når smeden banker de rødglødende hestesko i facon, mens du i skolestuen kan møde skolelæreren, som underviser i skønskrift, og måske kan du være heldig at høre en god julehistorie.
Brovst Borgerforening står i år for juleklip for børn og voksne, som foregår i den gamle stensamling, og som noget helt nyt i år får vi besøg af en skærsliber, hvor du kan få slebet dine knive.

Danser om juletræet
Duften af gløgg, æbleskiver, kringle og andre julelækkerier strømmer ud af caféen og sætter ekstra blus på julestemningen. Du kan også indtage en lettere frokost i form af medister med brød og rødkål og måske købe en gang risalamande med kirsebærsauce til desserten.
Lørdag 27. november arrangerer Brovst Borgerforening nisseløb på herregården fra klokken 10, og klokken 14 er såvel børn som voksne inviteret til at danse med omkring det store juletræ i gården, hvor selveste julemanden også kigger forbi for at hygge med børnene. Herefter afsløres vinderen af nisseløbet. Juletræet er pyntet af Brovst Børnehave og Bøge Bakke Børnehave.

Et godt formål
På gårdspladsen sælges der hele weekenden juletræer og du kan få slebet dine knive samt smage de lækre kandiserede æbler. Søndag kan du købe nylavede brændte mandler.
Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe holder åbent begge dage kl. 10-16, og har til lejligheden juleudsmykket deres lokaler.
Julemarkedet er arrangeret af Café Bratskov og Brovst Borgerforening, og overskuddet fra caféen går ubeskåret til Julemærkehjemmet.
Grundet corona vil der i år blive tjekket coronapas, og der er sat sprit frem overalt på herregården, så man kan føle sig sikker.

Læs om fantastiske oplevelser og events