Nyheder
imported

Jul på Bratskov

Herregården Bratskov i Brovst er igen fyldt med julestemning ved det årlige julemarked.

Bratskov danner 30. november og 1. december en smuk ramme om et væld af spændende juleaktiviteter, som den har gjort det siden 1998.

På julemarkedet kan du besøge 33 forskellige boder, hvor du finder et væld af spændende juleting: dekorationsnisser, dekorationer, kirkegårdspynt, adventskranse, dørkranse, malede sten, keramik, engle, nisser, juletræer, pileflet, håndvævede tørklæder og viskestykker, ting drejet i træ, håndlavede glasperler, smykker, hjemmelavede sæber, produkter af halm, drivtømmer, småkager, æblenisser, ting i strik og filt, tasker i gummi, tapas planker, brændte mandler og kandiserede æbler, fuglehuse, tombola og aloe vera produkter.

Den gamle herregård byder også på arbejdende værksteder. Fra smedjen kan du høre den rytmiske hamren, når smeden banker de rødglødende hestesko i facon. Mens du i skolestuen kan møde skolelæreren, som underviser i skønskrift, og måske kan du være heldig at høre en god julehistorie. Brovst Borgerforening står i år for juleklip for børn og voksne, som foregår i Sognegruppens lokale.

Duften af gløgg, æbleskiver, kringle og andre julelækkerier strømmer ud af caféen og sætter ekstra blus på julestemningen. Du kan også indtage en lettere frokost i form af medister med brød og rødkål og måske købe en gang risalamande med kirsebærsauce til desserten.

Lørdag 30. november arrangerer Brovst Borgerforening nisseløb på herregården fra klokken 10. Klokken 14 er såvel børn som voksne inviteret til at danse med omkring det store juletræ i gården, hvor selveste julemanden også kigger forbi for at hygge med børnene. Herefter afsløres vinderen af nisseløbet.

På gårdspladsen sælges der hele weekenden pyntegrønt, kirkegårdspynt og juletræer. Og i år har du igen muligheden for at købe brændte mandler og kandiserede æbler.

Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe holder åbent begge dage kl. 10-16, og har til lejligheden juleudsmykket deres lokaler.

Julemarkedet er arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp og Brovst Borgerforening, og overskuddet fra caféen går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.

Læs om fantastiske oplevelser og events