Nyheder
imported

Jytte Blennum udstiller i Hune Bageri

Jytte Blennum, der oprindeligt er fra Frederikshavn, men som bor i Aalborg, udstiller den næste måned i cafeen i Hune Bageri. Her udstiller hun primært plante- og blomsterbilleder samt havbilleder.

Hune Bageri:

Jytte Blennum udstiller

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Jytte Blennum, der oprindeligt er fra Frederikshavn, men som bor i Aalborg, udstiller den næste måned i cafeen i Hune Bageri. Her udstiller hun primært plante- og blomsterbilleder samt havbilleder.

– Jeg arbejder fortrinsvist med oliemaling, hvilket jeg mener giver billedet dybde og liv, det er meget inspirerende at blande. Jeg bruger rigtig meget maling, og sætter det også gerne på, med en kniv. Hvis jeg skal male en himmel, så bliver det et stort rod, med skyer der går ud og ind i maleriet, siger hun med et smil.  

"På billedet ses Jytte Blennum, som fortæller: – Jeg har haft havet i øjnene og i ørerne, dette fantastiske og lunefulde element har præget min tilværelse og mit humør. Havet har gavmildt vist mig sine skiftende farver og stemninger. Senere flyttede jeg til Aalborg. Slægtsgården ligger på Egholm, den lille ø i Limfjorden – for mig virker det som om Vorherre lige tabte en smule jord – flad og fascinerende har øen dannet sig. Jeg har malet en del vandbilleder derfra."

Jytte maler ikke altid tingene som hun ser dem. Nærmere ud fra abstrakt pointtisme.  – Jeg maler det, som det inspirerer mig. Hvis jeg ser tre flotte blomster, der ligner hinanden, ja så menneskeliggør jeg dem på en sjov måde, og siger : ” de må da være søskende”. Hvis jeg forsøgte at skabe malerier, der skulle være idendiske kopier af virkeligheden, kunne jeg jo ligeså godt bare tage et fotografi.

Jytte har tidligere været billedkunstlærer, og har altid tegnet. Tegneriet har hun dog lagt på hylden, og i stedet har hendes fokus været placeret på at skabe malerier de sidste 10 år. 

Læs om fantastiske oplevelser og events