Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Kåring af Årets Iværksætter i Jammerbugten

Tre spændende virksomheder er nomineret til prisen i år.

Tre virksomheder er nomineret til Årets Iværksætterpris 2019

Når Erhvervsforeningen Jammerbugt og Vækst Jammerbugt den 13. november uddeler Årets Iværksætterpris 2019 til en succesfuld iværksætter i Jammerbugten, så falder valget enten på LBS Staal,  S.E.P Nord eller Fruen & Kokken.

De tre finalister, som er blandt flere indstillede virksomheder til Erhvervsforeningens iværksætterpris, er blevet vurderet af Erhvervsforeningens forretningsudvalg, som på baggrund af flere forskellige kriterier, herunder blandt andet virksomhedernes omsætning, økonomi, udvikling, potentiale, ide og initiativ, har udvalgt disse til en sidste og endelig vurdering.

LBS Stål A/S drives af Preben Lausten og Lasse Have Nielsen, og virksomheden er underleverandør af bearbejdede metalemner til maskinindustrien, men leverer også til andre brancher. LBS Stål A/S er specialister i skræddersyede og tidssvarende løsninger, som løser den enkelte kundes behov og opfylder industriens krav til sikkerhed. LBS Stål A/S udvikler, producerer og leverer løsninger inden for laserskæring, kantbukning, slibning, afgratning, svejsning og montage. LBS Stål er nomineret til titlen som årets iværksætter, fordi de på blot 2 år med stor succes og i absolut raketfart har formået at få etableret en særdeles professionel ledet virksomhed med en meget sund økonomi. LBS Stål A/S udmærker sig ved at have styr på alle processer lige fra drift, produktudvikling, økonomi, salg og service. LBS Stål A/S har investeret massivt i maskinparken, og ikke mindst også i medarbejderne, som der pt. er 15 af. Der er fokus på personaleplejen, hvilket bl.a. ses i de interne arrangementer. De to ejere hviler ikke på laurbærrene og der er konstant fokus på at udvikle forretningen med bl.a. relevante certificeringer, som åbner op for nye forretningsområder m.m.

Den socialøkonomiske virksomhed S.E.P. Nord ApS drives og ejes af Jeanne Debes og Esben Lundgaard. S.E.P Nord ApS skaber ordinære jobs på markedsvilkår til mennesker med særlige behov. SEP Nord ApS er blandt andet nomineret til prisen, fordi de som noget ret usædvanligt for en socialøkonomisk virksomhed har formået, at skabe et stort salg af deres produkter og ydelser til en portefølje af helt traditionelle private virksomheder. Det, at der er deadlines og kvalitetskrav på samme betingelser som andre aktører, er vigtigt for at hjælpe borgerne tættere på at kunne forsørge sig selv på sigt på et ordinært arbejdsmarked.  S.E.P Nord ApS har desuden netop færdiggjort en pakkeopgave for en større virksomhed, der skal stå klar til julehandlen.  S’et i SEP Nord står for systue, hvor der blandt andet designes og sys bæredygtige muleposer og net lavet af kasseret arbejdstøj fra Vrå Dampvaskeri. E’et er for ejendomsservice, der udfører belægningsarbejde, græsslåning og mindre bygningsopgaver for private og virksomheder, og i pakkeriet foretages pakning og foliering af en lang række varer. S.E.P Nord ApS har 10 ansatte, og i spidsbelastninger flere. Virksomheden er nomineret til prisen for 3. år i træk. De er nomineret igen, da de til stadighed har formået, at lægge flere lag ovenpå deres virksomhed, bl.a. ved prioriteret at satse på bæredygtighed samt at arbejde efter FNs 17 Verdensmål. Det har bevirket, at de har kunnet tiltrække særdeles store ordre fra en række store danske virksomheder.

Fruen & Kokken er et cateringfirma som drives og ejes af Peter Fruergaard. Fruen og Kokken blev etableret i 2017 og leverer i dag mad ud af huset til hele Nordjylland. Peter Fruergaard startede virksomheden fra sin private adresse i Brovst, hvorfra firmaet også drives i dag. Fruen & Kokken er blandt andet nomineret til prisen som årets iværksætter fordi Peter siden etableringen har formået at nytænke og vækste sin forretning med nye tilbygninger og et stigende kundegrundlag. Fruen og Kokken er kendetegnet ved kokkens vedblivende fokus på et højt kvalitetsniveau hvor maden er smukt og indbydende anrettet på træfade. Desuden er den personlige kontakt til kunder og forretningsforbindelser et fokusområde for kokken. Fruen og Kokken udmærker sig desuden ved deres professionelle brug af sociale medier og generelt de teknologiske og digitale muligheder, som omdannes til reel forretning. Dette har virksomheden blandt andet gjort via etablering af en online bestillingsportal, samt et konstant tilstedeværelse på medier, hvor hans kunder befinder sig.  Smutter man en tur i en af de lokale biografer vil man desuden støde på Fruen & Kokken i form af en animationsfilm på det store lærred. Fruen og Kokken udmærker sig desuden ved deres store respekt for de lokale foreninger i Jammerbugten, hvor virksomheden ofte er at finde som sponsor til diverse arrangementer. Slutteligt er Fruen og Kokken blandt de nominerede til årets pris for deres evne og vilje til at indgå i forskellige samarbejder med øvrige lokale erhvervsdrivende for derigennem at skabe endnu mere forretning.

Derfor uddeles iværksætterprisen
Erhvervsforeningen Jammerbugt ønsker med uddelingen af iværksætterprisen at sætte fokus på iværksætterlyst og præmierer en succesfuld iværksætter, der over en kort årrække har vist evne og vilje til vækst og som kan fremstå som rollemodel for de mange, der overvejer at starte egen virksomhed.

Sidste års vinder af iværksætterprisen, VINORAGE videregiver prisen, når kåringen af Årets Iværksætter 2019 finder sted på Skovsgaard Hotel, onsdag den 13. november. Prisen består udover æren af et pengebeløb på kr. 5.000,-, som vindervirksomheden kan anvende efter eget valg.

Læs om fantastiske oplevelser og events