Nyheder
imported

Kom til magiske jule- og vinter-oplevelser

Vinteren klædte den smukke park og juleudsmykningen i hvidt.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Julen er hjerternes og børnenes fest, og julen er magisk.
Det kan opleves i Skulpturparken Blokhus, hvor Magisk Jul holder åbent også mellem jul og nytår i den 20.000 kvadratmeter store park. Her lyser flere end to millioner lys julestemningen op, mens vintermørket falder på.
Og måske kommer der igen en mulighed for at opleve den flotte park klædt helt i hvidt som under snestormen i Nordjylland onsdag 1. december.

Snestormen

Stormen gav et af de mange rejseselskaber, som lægger vejen forbi parken og Kulturhuset, lejlighed til at blive nogle timer ekstra blandt juleoplevelserne.
Da en af busserne 1.december havde sat gæsterne af, ville chaufføren benytte tiden, indtil han skulle hente gæsterne igen, til at få sat vinterdæk på bussen, men inden han kom så vidt, endte bussen i grøften i St. Vildmose.
Derfor måtte en ny bus hidkaldes, og med tre timers forsinkelse kunne selskabet atter drage mod syd.
Men ak, det røg ligesom mange andre trafikanter ind i kø ved Limfjordstunnellen og var derfor først hjemme næste morgen i stedet for til midnat som planlagt.

Mange busselskaber

Netop bus- og rejseselskaber har i år foranlediget af opførelsen af Verdens Største Sandslot for alvor fået øjnene op for Skulpturparken og Magisk Jul.
– Vi har virkelig haft en flot søgning af busser og rejseselskaber. De kommer hovedsageligt på hverdage, og det betyder, at gæsterne bliver fordelt ud på flere dage hen over ugen, fortæller indehaver John Andersen.
Netop onsdag 1. december samt de efterfølgende to hverdage og weekenden var de største for Magisk Jul, men snestormen og de medfølgende forhindringer samt den frostkolde weekend lagde en dæmper på søgningen til Magisk Jul.
– Alligevel har vi med de mange busselskaber haft flere gæster i år. Så samlet set er vi meget tilfredse, selv om vi har oplevet en lille tilbagegang i besøgstallet i weekenderne, siger John Andersen.

Magisk show

Kulturhuset og Magisk Jul holder åbent frem til 30. december med jul for alle sanser samt julehytter og -butikker.
For uden det store juletræ er der oplevelser som smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræet, krybbespil, Europas længste lysende juletunnel og kyssepergola.
Det unikke lysshow, der er specielt designet til Blokhus, så musikken spiller sammen med de mange julelys, og hele parken funkler på magisk vis, kan opleves hver dag kl. 16, 17, 18 , 19 og 20.
Dog er der lukket 24. og 25. december.

Læs om fantastiske oplevelser og events