Blokhus

Kulturens Venner med festival og forskønnelse

Den nye forening arbejder med seks forskellige projekter

– Den nye forening Kulturens Venner Blokhus har præsenteret en række ideer og projekter, som den arbejder videre med i forskellige arbejdsgrupper.
Men det er vigtigt for foreningen at understrege:

Et supplement

– Vores formål er at inspirere, udvikle og koordinere aktiviteter, der foregår. Vi er ikke en konkurrent til andre aktiviteter eller foreninger. Vi er et supplement, siger formand Kai Møller.
– Vi arbejder med ideer og tanker om, hvad der mangler i Blokhus i forhold til alle de andre gode aktiviteter, der finder sted, uddyber han.

Fiskefestival
Den ene af ideerne er en fiskefestival, hvor man involverer de unge kokke på Food College i Aalborg og ser, om man kan finde en speciel fisk for Blokhus, ligesom byens restauratører er velkomne til at deltage.
Et andet projekt er at forskønne byens bænke.
– De er så triste og grå. Lad de lokale kunstnere dekorere dem og opsæt qr-koder, som fortæller om kunstværket og kunstneren, siger Kai Møller.

Korfestival
Der arbejdes også på en korfestival for kor i Jammerbugt, og som skal udvides til at gælde kor i hele Nordjylland samt kommunens fire venskabsbyer i de nordiske lande.
– Vi vil undersøge, om der er lyd i Hune Grusgrav til en stor koncert der, som så bliver suppleret med mindre koncerter på gadehjørner og restaurationer, siger Kai Møller.

Poetry walk
En anden tanke er at oprette en “poetry walk from the Gateway to the Beach“. Der skal opstilles en info-tavle ved p-pladsen ved indgangen til Blokhus.
Og så skal der på de passager, hvor Blokhus Bæk er blotlagt, placeres digte, skulpturer og glasmosaikker med Blokhus som tema.
Kulturens Venner har også nedsat en lokalafdeling af Folkeuniversitet og vil derfor arrangere foredrag fra april til oktober.
– Første foredrag vil handle om, hvordan tyskerne splittede Blokhus ad under besættelsen, og næste arrangement handler om Reagan Vest, siger Kai Møller.

Bestyrelsen for Folkeuniversitet Jammerbugt:

  • Formand Helge Ravn.
  • Jens Otto Larsen.
  • Poul Thomsen.
  • Ebbe Christensen.

Arbejdende værksteder
Der er også et projekt med en app udviklet af Peter Wendelboe, som man kan bruge til at få fortællinger om de forskellige historiske bygninger i Blokhus som Redningsstationen.
Endelig arbejdes der på at oprette arbejdende værksteder med lokale kunstnere i byens butikker.


Bestyrelsen for Kunstens Venner:

  • Formand: Kai Møller.
  • Næstformand: Helge Ravn.
  • Kasserer: Hans-Peter Sørensen.
  • Sekretær: Birgitte Ravn.
  • Anders Laursen.
  • Suppleanter: Else Laursen og Jens Otto Larsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events