Spisestedet i Blokhus nyder stor tilstrømning i også de nye lokaler
– Der er ingen grund til at fejre nytåret i ensomhed. Som et nyt tiltag holder Kunstcafeen i Blokhus nemlig åbent nytårsaften, ligesom der var fyldt med gæster juleaften.
Nytåret skal fejres med tre retters festmenu og selvfølgelig champagne og kransekage, mener Anita og datteren Cecilie Michaelsen.
– Vi blev opfordret til at holde nytårsfest, og så besluttede vi også at holde åbent juleaften, så ingen enlige eller par skulle sidde alene hjemme, fortæller Anita Michaelsen om, hvorfor hjertet er løbet af med hende.
Selskaber i nye lokaler
I forvejen er der et stort rykind i Kunstcafeen både til hverdage og i weekender.
Derfor er det 200 kvadratmeter nye lokale, som cafeen udvidede med i juli, også blevet taget flittigt i brug både til selskaber og markeringer af livets store begivenheder som barnedåb med brunch, begravelse med kaffe og boller eller fest for guldbryllupsparret.
Men de ekstra pladser benyttes også af cafeens øvrige gæster, når der er fyldt op i de andre lokaler.
Ikke kun en badeby
Samtidig oplever Anita Michaelsen og Kunstcafeen også, at Blokhus mere og mere udvikler sig til ikke blot at være en badeby, men en helårsdestination med masser af gæster i også efterår, vinter samt påske.
– Magisk Jul i Skulpturparken i Hune trækker rigtigt mange folk herop op til jul, og parken kan ikke selv bespise dem alle sammen, og det nyder vi også gavn af, fortæller Anita Michaelsen.
Skøjtebanen pryder Torvet
Samtidig har erhvervsforeningen i Blokhus nu købt skøjtebanen og dermed sikret, at den fortsat vil pryder Torvet i vintermånederne, og det trækker mange gæster og særligt børnefamilier til.
– En søndag aften jeg var ude at gå en tur, var der flere end 20 ude at løbe på skøjter, fortæller Anita Michaelsen og understreger, at der skal gives masser af roser til 70 frivillige, som sørger for at disse aktiviteter og begivenheder som musik på Torvet kan lade sig gøre.
God hjemmelavet mad
Årsagerne til selve Kunstcafeens succes går hun og Cecilie ikke og tænker over i hverdagen, men anmeldelserne af spisestedet fortæller om rigtig god mad til rimelige priser samt en blændende service.
Altså en cafe med god hjemmelavet mad, hvor man selv panerer fisken, selv rører dressingen og pestoen, og så til en pengepung, hvor alle kan være med.
Belønnet med priser
Anita Michaelsen er uddannet smørrebrødsjomfru og har tidligere arbejdet i kantinen på Politigården i Aalborg og Cafe Vito, da hun fandt ud af, at nu ville hun arbejde for sig selv, og hun flyttede ind og gik i gang i de lejede lokaler uden at regne på tingene, for sådan gør hun det.
Plads til 300 gæster ude og inde
Siden er Cecilie og Anita samt Kunstcafeen blevet belønnet med også flere
priser – herunder Åres Iværksætter i Jammerbugt Kommune i 2016 og cafeen er
blevet udvidet to gange, bygningen overtaget, så der nu kan være 300 gæster ude
og inde, og de bliver vartet op af omkring 30 ansatte.