Nyheder
imported

Kunstnere og publikum i samspil om flotte træskulpturer

Tre af verdens bedste skulptører til festival i Skulpturparken.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

For første gang kunne publikum være med til at bestemme hvilke værker, som de dygtige træskulptører skulle forvandle mere end 100 år gamle egestammer til, da der 13. til 15. august var Træskulpturfestival i Skulpturparken.

Var med i processen

Det var Niels Ejnar Petersen og hans to kollegaer, tyske Igor Loskutow og hollandske Peter Verlaan, der med behændighed lod motorsavene forme stammerne til fantastiske skulpturer.
Og for publikum var det muligt på forhånd at bestille deres helt egen træskulptur i en højde på mellem 1 og 1,5 meter ved at aftale med en af kunstnerne, hvad det skulle være.
Det gav også den sidegevinst, at man selv kunne følge med i den kreative udformning.
– Der blev solgte nogle skulpturer, og de øvrige er udstillet her i parken, hvor de stadig kan ses og købes, fortæller indehaver John Andersen.
– Vi havde en dejlig festival, hvor publikum kunne følge med i processen fra start til slut, og de kunne interagere med kunstnerne, siger han.
Skulptørerne fortalte nemlig meget gerne om deres teknikker og om kunsthåndværket.
Med et besøgstal på cirka 1.000 gæster hver dag trak træfestivallen også mange mennesker til den 20.000 kvadratmeter store Skulpturparken, som blandt andet også byder på sandskulpturer, mens Verdens Største Sandslot byder velkommen ved indgangen til parken.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events