Nyheder
imported

Lars Løkke har udskrevet valg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskrevet folketingsvalg til afholdelse onsdag 5. juni 2019, som er Grundlovsdag.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte tirsdag eftermiddag d. 7. maj fra talerstolen i Folketinget, at der udskrives valg til Folketinget med afholdelse den 5. juni – grundlovsdag.

– Jeg ønsker at bruge hele min vilje, mine kompetencer og min erfaring til fortsat at lede Danmark. Og jeg beder danskerne om genvalg ved folketingsvalget der afholdes på grundlovsdag – den 5. juni 2019, fortalte statsministeren fra talerstolen. – Nu bliver der plads til at diskutere Europa og indenrigspolitik – både hver for sig og i sammenhæng. For det hænger sammen. Hvem vil vi være? Hvad vil vi kendes for? Jeg er ikke i tvivl. Vi har vundet al vores velstand i et åbent og positivt samspil med resten af verden. Og det skal vi holde fast i mens vi passer på os selv og hinanden, fortsatte statsministeren med hentydning til at der kun halvanden uge inden folketingsvalget skal afholdes valg til Europaparlamentet.

God tid til at beslutte sig

– Samtidig giver en lang folketingsvalgkamp os god tid til at debattere partierne imellem, statsministerkandidaterne imellem så danskerne får et klart billede af, hvem der er bedst til at lede landet, sagde statsministeren inden han sluttede sin tale i Folketinget af med at takke hele salen for et konstruktivt samarbejde gennem de seneste fire år.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events