Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Livreddere klar til sommeren

TrygFondens kystlivreddere er klar til at tage hul på endnu en sæson på Blokhus Strand, og mandag den 25. juni er første arbejdsdag. Sommeren igennem er livredderne til stede på stranden klar til at gribe ind i livstruende situationer og til at give badegæsterne råd og vejledning om badesikkerhed.

 TrygFondens kystlivreddere er klar til at tage hul på endnu en sæson på Blokhus Strand, og mandag den 25. juni er første arbejdsdag. Sommeren igennem er livredderne til stede på stranden klar til at gribe ind i livstruende situationer og til at give badegæsterne råd og vejledning om badesikkerhed.

Den 25. juni hejser TrygFondens specialuddannede kystlivreddere flaget i toppen af livreddertårnet for første gang i denne sæson. Frem til den 18. august er livredderne til stede hver dag mellem kl. 11 og 19 for at holde øje med badegæsterne og informere om badesikkerhed og de særlige forhold, som gælder på Blokhus Strand. Igen i år deler livredderne gratis malebøger ud til børnene, som kan underholde dem mellem turene i vandet og give forældre og børn en oplagt mulighed for at tale om badesikkerhed.

Forhåbentligt bliver denne sommer varm og solrig, og det vil betyde mange gæster på strandene og en travl sæson for livredderne. Derfor har TrygFondens kystlivreddere brugt vinteren og foråret til at træne hårdt for at være klar til sommeren.

– Sidste års sommer var vejrmæssigt en blandet fornøjelse, men det gav alligevel en del travlhed rundt omkring på strandene. Samlet set gennemførte livredderne 26.763 indsatser i hele landet, hvoraf de 27 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

De mange indsatser var primært almindelig førstehjælp, fx ved snitsår, dehydrering og bistik samt forebyggende indsatser, hvor livredderne gav gode råd til badegæsterne og informerede om vind- og vejrforhold på strandene.

Ifølge TrygFondens Nationale Druknestatistik sker hver femte badeulykke i Danmark for børn og unge under 18 år, og voksne over 45 år står for flere end tre ud af fem badeulykker. Det får kystlivredningschef Erik Bech i TrygFonden Kystlivredning til at understrege vigtigheden af altid at holde øje med børnene og aldrig at bade alene. 

– Det kan ikke siges ofte nok, men forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden. Faktisk gælder det samme gode råd også for alle andre aldersgrupper. Man skal aldrig bade alene, for man kan pludselig komme i problemer pga. strømforhold eller et ildebefindende, og så er der ingen til at træde til med hjælp, siger kystlivredningschef Erik Bech.

– Så tag altid en ledsager med på stranden, og vælg altid en strand med livreddere.

 

 

TrygFondens fem nationale baderåd

 

TrygFonden har sammen med Dansk Svømmeunion udviklet fem enkle baderåd, der indeholder de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.

 

1. Lær at svømme

Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

 

2. Gå aldrig alene i vandet

Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet

Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

 

4. Lær stranden at kende

En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events