Nyheder
imported

Løkken: Rødder i polsk kultur

Galleri Munken præsenterer en ny udstilling - denne gang i Polens tegn, med fernisering 1. august kl. 15

 

Løkken:

Rødder i polsk kultur

Galleri Munken præsenterer en ny udstilling – denne gang i Polens tegn, med fernisering 1. august kl. 15

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Anna Zadros, Aleksandra (Ola) Gieraga og Andrzej Kasprzak præsenterer billedkunst af polske malere, hvis rødder findes i polsk kultur,  polsk kunst og polsk kunstnerisk uddannelsestradition.

Galleriet har allerede tidligere har været gæstet af Anna Zadros, bosiddende i Danmark i knap en snes år, sammen med den til hende i venskab knyttede  Aleksandra Gieraga. Galleriets nye fund er Andrzej Kasprzak.  Udstillingen er deres første fælles præsentation, forberedt specielt af Galleri Munken.

Hvad har de til fælles?

Fælles kunstnerisk uddannelse fra fortræffelige polske kunstakademier, de tilhører samme generation, de har deres fædrelands omskiftelige historie til fælles, de har samme landskab, lys og himmel til fælles, så vel som fælles kunstnerisk medium.

Derudover deler de lignende opfattelse af virkeligheden, lignede forhold til malerkunsten og til kunstnerisk virke.

I deres malerikunst er de yderst forskellige i forhold til emnevalg, den kunstneriske form, såvel som i deres individuelle og helt egne, af egen praksis udsprungne teknik. Udstillingen oscillerer omkring tre klassiske, ganske elementære begreber inden  for kunst, nemlig menneske, objekt og landskab – i det akademiske sprog kendt som menneske, landskab og stilleben. 

Læs om fantastiske oplevelser og events