Aabybro

Lokale piger samler ind til Knæk Cancer

Sælger nøgleringe og smykker og donerer overskud
knæk cancer

Lørdag den 28. oktober sendes det store Knæk Cancer indsamlingsshow live på TV2 og tre lokale 12-årige piger – Lærke Vittrup, Caroline Froulund, Emma Christiansen samt Emmas lillebror Anton Christiansen fra henholdsvis Pandrup, Hune og Blokhus – er gået aktivt ind i kampen mod kræft.

Hjemme ved køkkenbordet har de sat sig for at producere små flettede nøgleringe, armbånd og halskæder, for efterfølgende at donere deres overskud til Kræftens Bekæmpelse.

knæk cancer (1)

Det var Lærke Boe Vittrup, der sidste år tog initiativ til at lave de flettede nøgleringe, og på baggrund af den store succes, fik hun de to andre veninder og Emmas lillebror Anton med på ideen, siger Rikke Froulund, som sammen med de to andre mødre Lone Vittrup og Katrine Ørskov støtter børnene i deres indsamling. De fortæller også, at lille Anton simpelthen ikke kan holde sig væk, så han hjælper pigerne med at lave nøgleringene og assistere dem med alt, hvad han overhovedet kan mestre.

Børnene har alle på forskellig vis haft kræft tæt inde på livet, og Lærke var selv igennem en anden længerevarende sygdom i 2020, hvor hun dog efterfølgende blev erklæret rask. Det fik hende til at tænke i de baner, for som hun selv udtrykker det: -Tænk hvis lægerne ikke kunne hjælpe mig, da jeg var syg. Derfor vil jeg gerne hjælpe, så kræft også kan gå væk.
Britt Michaelsen, som bor i Pandrup, er en af dem, der har købt nøgleringe. Hun blev bekendt med børnenes indsamling, igennem Lærke og hendes mor Lone Vittrup, og hun har støttet projektet i 2 år.
-Jeg synes det er et godt initiativ og utrolig smukt at 12-årige piger på den måde vil gøre noget for andre, og derfor ville jeg meget gerne støtte det gode formål, siger Britt Michaelsen.

Målet er 10.000 kr.

Rikke Froulund fortæller videre, at pigerne sidder og laver varerne hjemme om aftenen, når de er færdige med skole og fritidsaktiviteter.
I september havde de fået lov til at tage opstilling foran Spar i Blokhus, hvor de solgte de første produkter, og bare i løbet af et par timer havde de allerede indsamlet 1600 kr.

I efterårsferien – onsdag 18. oktober – tager de opstilling på loppemarkedet hos Restaurant Nordstjernen i Blokhus, for at sælge endnu flere produkter.
-De er dygtige, tålmodige og har gå-på-mod, og det er bare så flot, siger den stolte mor Rikke Froulund.
Sammen er firkløveret dedikeret og målrettet gået ind i sagen med en klar mission om at indsamle 10.000 kr., og allerede 20. september havde de rundet de 7.000 kr.
-De fletter løbende efterhånden som bestillingerne tikker ind, og materialerne køber de billigt hos Søstrene Grene, siger Rikke Froulund.

Med lidt hjælp fra vi forældres netværk og berøringsflader har indsamlingen fået ekstra luft under vingerne, og budskabet er allerede nået forholdsvis langt omkring. Der er bl.a. blevet gjort opmærksom på indsamlingen via Facebook med opfordring til at køberne bestiller i kommentarsporet og efterfølgende betaler via mobilepay 8997UH.

Nøgleringe koster 25 kr. og armbånd og halskæder koster fra 25 – 100 kr.
Hvis man er bosiddende i Pandrup, Hune eller Blokhus kan man få varen leveret hjemme i postkassen.

Det er også muligt at afhente det bestilte på Brombærvej 1b i Hune, Ferren Syd 54 i Blokhus eller Elmevej 2 i Pandrup.

’Knæk Cancer - et show for sagen’

Når det årlige Knæk Cancer-indsamlingsshow rammer skærmene i uge 43, bliver det på en helt ny måde. Oplysning og indsamling er stadig i fokus, men indholdet er nyt, oplyser TV2.dk.
– Måden, vi ser tv på, har forandret sig. Derfor har tiden været inde til et anderledes Knæk Cancer-indsamlingsshow. Vores ønske er at skabe et samlende, underholdende, håbefuldt, inspirerende og livsbekræftende indsamlingsshow i tråd med den tv-virkelighed, vi lever i, men som samtidig holder fast i alle de vigtige grundværdier, der er, når vi beskæftiger os med en så alvorlig sag som kræft, fortæller Peter Toldberg Gamborg, TV 2-redaktør for ’Knæk Cancer – et show for sagen’. 

knæk cancer show 2023 tv2.dk

I tre programmer har fire kendte værter – Lise Baastrup, Sanne Salomonsen, Pelle Emil Hebsgaard og Peter Frödin – gjort det til deres mission at sammensætte et underholdningsshow fyldt med alt fra musik og komik til dans og akrobatik i den gode sags tjeneste.
Hver har de fået talentfulde amatører og professionelle artister til at gå på scenen for at samle penge ind til Knæk Cancer. Både værter og deltagere har en særlig grund til at engagere sig i ’Et show for sagen’, og donerer deres talent for at få danskerne til at støtte indsamlingen.

´Knæk Cancer´-show sendes på TV2 lørdag 28. oktober 2023.

Læs om fantastiske oplevelser og events