Aabybro

Lokalopgør kunne have afgjort oprykning

Det var en kamp, hvor holdene havde hver deres halvleg, da rækkens nummer 2, Biersted IF, fik besøg af rækkens nummer 1, Fremad Nørhalne lørdag 17. oktober – og en mulig oprykning til Nørhalne var i spil på lokalrivalernes bane.
Samme dag fik Jetsmark IF ude mod Trekroner fik tilkæmpet sig et vigtigt point i bundstriden.

Biersted IF – Fremad Nørhalne: 2-2 (2-0)
1-0 (25.) Søren Selvejer Sørensen
(31.) gult kort Nørhalne
2-0 (39.) Søren Selvejer Sørensen
2-1 (56.) Morten Sahl
2-2 (77.) Nikolai Winther
(89.) gult kort Nørhalne

Biersted IF kommer på 1-0. Foto: Vores Jammerbugt

Med en sejr i lokalopgøret ude mod Biersted kunne Fremad Nørhalne have sikret sig oprykning, men selv om gæsterne i slutfasen var tæt på sejren, så skulle man efter 1. halvleg ikke have troet, at Biersted ville smide point i opgøret.

Biersted satte sig på opgøret
Foran flere end 300 tilskuere lagde Nørhalne ud med en stor chance til Morten Sahl, ligesom Nikolai Winther havde et skud på stolpen.
I den anden ende var Biersted farlige på et hovedstød af Søren Selvejer Sørensen, og efter et kvarter begyndte Biersted at sætte sig på kampen.
Casper Mariager var pludselig alene med Nørhalnes målmand, Michael Madsen, og spillede bolden mellem benene på ham, men bolden ramte stolpen.

Dobbelt målscorer
Biersted kom foran efter en fejl i Nørhalnes opspil, og Jens-Kristian Sørensen sparkede bolden hårdt på stolen, mens Søren Selvejer Sørensen scorede på riposten.
Det blev 2-0, igen ved Søren Selvejer Sørensen, da et hjørnespark ikke blev ekspederet ud af feltet.
Efter pausen var det Fremad Nørhalne, som var bedst og havde udover målene flere store chancer til Lars Bering, Nikolai Winther og Christian Rasmussen.
Morten Sahl stod for reduceringen efter et højt Nørhalne pres, der fangede Biersteds opspil, og Nikolai Winther scorede et flot mål direkte på frispark ved at sparke bolden op i krogen i højre side.

En kamp med klem på
Biersteds træner, Tejs Rytter, kalder opgøret for en god kamp med klem på.
– Vi er nok lidt heldige med at få et point. Nørhalne spillede en rigtig god 2. halvleg. Omvendt burde vi nok have scoret et mål mere i 1. halvleg, siger han.
– Vi kom ikke ud til 2. halvleg. Vi havde i pausen talt om, at vi skulle bevare momentum og tempoet i kampen, men vi fik slet ikke trykket Nørhalne tilbage og stoppet deres opspil ligesom i 1. halvleg. Vi blev presset tilbage og prøvede sidst i halvlegen at begrænse skaderne ved at sætte en ekstra midtbane ind og tage en angriber ud, siger Tejs Rytter.
– 1. pladsen er nu forbi for vores vedkommende. Det er fair nok, at Nørhalne tager den. De har ikke tabt endnu, men vi fik sikret 2. pladsen, og så må vi se, hvad der sker med kval-kampene om oprykning, siger han
Biersteds bedste var Søren Selvejer Sørensen.

Offensive ændringer i pausen
Fremad Nørhalnes træner Jesper Nielsen var ikke tilfreds med 1. halvleg, fordi værterne havde for meget spil, og det lykkedes ikke for Nørhalne at få sat sit spil op, og det var Biersteds fortjeneste.
– Men vi spillede dem baglæns ud af banen i 2. halvleg, siger Jesper Nielsen.
Han ændrede formation til 4-4-2, og Nørhalne fik lagt trykket højere oppe på banen samt sat sine farlige kanter i spil og begyndte at vinde nærkampene centralt på banen.
Det offensive tryk blev intensiveret, da en midterforsvarer blev taget ud og erstattet af en offensiv spiller bag de to angribere.
– Vi viste meget mere energi efter pausen. Samtidig har vi spillere på bænken, som kan komme ind og gøre en forskel. Jeg synes, vi havde fortjent at vinde ,siger Jesper Nielsen.
– Det virkede som om, Biersted mere spillede for, at vi ikke skulle vinde og rykke op i dag, end de spillede for selv at vinde. Det er klart, at når man er bagud 2-0 ved pausen, så er man tilfreds med uafgjort, men vi havde fortjent sejren. Omvendt var det vigtigt, at vi ikke tabte, så oprykningen ligger stadig i vores egne hænder, siger træneren.
Nørhalne bedste var Nikolai Winther, der løb 13,59 kilometer i kampen.
Se flere fotos fra kampen sidst i artiklen.

Trekroner – Jetsmark IF: 1-1 (1-0)
1-0 (34.) Lukas Jespersen (Anders Brøndum Andersen)
1-1(69.) Andreas Bøknæs (Svend Gade)

Det uafgjorte resultat var et fair billede af kampen, mener Jetsmark IFs træner, Mathias Højer, og dermed fik Jetsmark IF et forspring på 3 point til Hune B, inden de to hold mødes i et lokalopgør, hvor det handler om at undgå nedrykning på lørdag 24. oktober.
– Vi startede med at presse Trekroner hårdt, men gik døde i slutningen af 1. halvleg, og det mønster gentog sig i 2. halvleg, siger Mathias Højer.
– Vi er begyndt at stille os højere op på banen og løber derfor mere, og det kan ses sidst i kampen, ligesom vi ikke var afsted med en fuld bænk, fortæller han.
Jetsmark IF fik udlignet efter en omstilling, hvor Svend Gade satte Andreas Bøknæs op til et skud fra kanten fra feltet.
– Vi kæmpede for det til det sidste, og det var en fin kamp, siger Mathias Højer.

Skovsgaard B – Hune B: 6-2 (2-2)
1-0 Oliver Dam Andersen (Jesper Christensen)
1-1 (12.) Sebastian Coltau (Nicklas Huynh Pedersen)
2-1 (35.) Andreas Thimm Nielsen (Jesper Christensen)
2-2 (45.) Tamim Parwani
3-2 (47.) Oliver Dam Andersen (Mathias Brøndum)
4-2 (65.) Thomas Vangsted (Andreas Thimm Nielsen)
5-2 (69.) Thomas Vangsted (Oliver Dam Andersen)
6-2 (87.) Thomas Vangsted (Gustav Nielsen)

Thomas Vangsted satte sit markante præg på lørdagens kamp med et ægte hattrick på bare 22 minutter.
– Det er dejligt, at vi med sejren har fået lukket af nedad i rækken, siger Jan Thorsen, træner for Skovsgaard.
– Vi måtte endnu en gang spille med et nyt midterforsvar. Hune spillede med to angribere, og vores aftaler var ikke helt på plads, så de straffede, at vi gik offensivt til værks, siger Jan Thorsen.
Han foretog to udskiftninger op til pausen og endnu en i starten af 2. halvleg, og Skovsgaard kom hurtigt på 3-2 i halvlegen.
Men Hune havde en stor chance lige efter, fortæller Jan Thorsen.
– Vi kom til at stå bedre på banen og fik lukket af bagtil, og det så ud til, at Hune begyndte at spille mand-mand bagtil sidst i kampen , og det er ikke den bedste løsning med Oliver Dam og de andre hurtigløbere, vi har. Vi kunne løbe igennem deres forsvar på kanterne, og samtidig skulle Hune jo frem på banen, siger Jan Thorsen.
Skovsgaards bedste var Thomas Vangsted, og kampens fighter var Jesper Olesen.

Vigtig kamp venter
Hunes træner Peter Frellsen var ærgerlig efter kampen.
– Vi sidder på kampen, men min målmand vælger at begå tre dumme fejl, som koster 3 mål. Ved det første mål kommer han ikke ud til et indlæg, og han vil stoppe et langskud med foden, men bolden ruller hans fod og i mål, siger Peter Frellsen.
Selv om Hune kom bagud, fik holdet udlignet to gange inden pausen.
– Men bare to minutter inde i 2. halvleg er vi igen bagud, og de kommer også på 4-2. Så satser jeg lidt og spiller med tre angribere, og så går det lidt i stykker, siger Peter Frellsen.
Nu venter den vigtige udekamp mod Jetsmark.
– Den er pludselig helt vild vigtig, men det hjælper ikke noget, at vi slår Jetsmark, hvis ikke vi også vinder eller får point mod Nørhalne i den sidste kamp. Vi kan håbe, at de har afgjort oprykningen til den tid, siger Peter Frellsen.

Thise – Aabybro IF: Udeholdet taber uden kamp

Læs om fantastiske oplevelser og events