Blokhus

Lokalt samarbejde om friske lokale råvarer

Restaurant Nordstjernens gæster nyder godt af den gode smag

Friskopgravede grønsager, nylagte æg og kartofler, der lige er hentet op af den nordjyske muld er noget af det Restaurant Nordstjernens gæster nyder godt af hver dag.
-Vi har et fremragende samarbejde med Blokhus Kød & Landbrug. En lokal gårdbutik, som ligger lige udenfor byen på Kvorupvej, siger Ann Cathrine Thorhauge, indehaver af Restaurant Nordstjernen.
-For nylig var vi på virksomhedsbesøg hos Viktor Riise. Han er en ung mand lige i starten af 20érne, som har startet den her gårdbutik, og det har vi stor glæde af i restauranten. Alle varer er økologiske, og det smager fantastisk. Det er så frisk som det kan være, og der er jo ikke noget der smager, som f.eks. en gulerod, der er hentet lige op af jorden, siger Ann.
Han laver det vi beder om, og vi benytter os af de mange sæsonaktuelle varer. Han laver også spændende ”skæve” sorter på vores opfordring – det kan f.eks. være lilla broccoliner og asparges broccoli.

Kvalitetsoplevelser

Restauranten, som ligger i hjertet af Blokhus, er et populært spisested, og de sætter en ære i at tilbyde gæsterne smagsoplevelser af høj kvalitet.
-At vi på den måde kan bruge de friske, lokale råvarer direkte på tallerknerne pifter det hele op, så vores kunder får en kvalitetsoplevelse, der både bidrager til smag og lækker fremtoning, forklarer Ann Cathrine Thorhauge. Samtidig mindsker det madspild og er mere bæredygtigt, da råvarerne ikke bliver importeret fra den anden side af jorden.
Indehaveren forklarer, at råvarerne har stor interesse fra gæsterne, og mange af dem kører efterfølgende ud og besøger ham eller kommer her i restauranten, fordi de har besøgt ham.

Klar til sommeren

Det går rigtig godt for restauranten, og et stigende antal gæster har gjort at de netop har udvidet antallet af spisepladser. Den store terrasse er blevet inddraget og blevet piftet op. Der er blevet malet og dekoreret, så det er ekstra indbydende, og klar til at tage imod de mange ekstra gæster.
Restauranten har også et par nye tiltag i ærmet.
-Vi begynder at servere tapasbuffet hver mandag fra kl. 17.00 fra uge 26 – uge 33. Det er f.eks. et lækkert udvalg af charcuteri, hjemmelavet pestoer og kompot samt smagfyldte oste og hjemmebagt brød.
Desuden kan kunderne udover den almindelige a la carte se frem til skøn frokostmenu, som serveres hver dag hele sommeren.

Læs om fantastiske oplevelser og events