Nyheder
imported

Målkongen Preben Elkjær gæstede Jetsmark Idrætscenter

Preben Elkjær var inviteret til Pandrup for at snakke om sin spændende karriere indenfor fodbold - men også for at fortælle om sin civile karriere indenfor tv, erhverv og som fodboldkommentator.

Vellykket arrangement med knap 400 gæster

Onsdag d. 30. oktober afholdte Event Jammerbugt endnu et foredrag, som fandt sted i Jetsmark Idrætscentres hal.  Preben Elkjær var inviteret til Pandrup for at snakke om sin spændende karriere indenfor fodbold – men også for at fortælle om sin civile karriere indenfor tv, erhverv og som fodboldkommentator.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980’erne og målkonge på det legendariske 80’er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico. Derudover var – og er – han for flere generationer af danskere et ikon på linje med Den Lille Havfrue, Kim Larsen og Dronning Margrethe – uden sammenligning, i øvrigt!

Onsdag den 30. oktober kom de knap 400 gæster tættere på legenden Preben Elkjær i et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter. Og det var en stor succes – og med stor glæde for arrangørerne, da Preben Elkjær ellers to uger forinden var blevet hasteindlagt med galdesten i Belgien. Det mærkede gæsterne heldigvis ikke noget til, til gårsdagens foredrag – hvor Preben gennemgik sin lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80’er-landshold. Og så kom han også ind på tiden efter: sin civile karriere inden for tv, forretningslivet og som fodboldkommentator.

Om Preben Elkjær – Danmarks målkonge nr. 1

Danskerne kender Preben Elkjær som landsholdets målkonge nr. 1 på det legendariske 80’er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico. Holdet var utroligt populært og kendt for sin charmerende elegance, eksploderende angrebskraft og fodboldsangen Re-Sepp-ten. I dag fortæller Preben Elkjær ærligt og underholdende om sin karriere både på landsholdet og i store udenlandske klubber.

Preben Elkjær var en anderledes og modig angriber, som med sin uortodokse stil og sin fandenivoldskhed lavede mål, der brød med den gængse fodboldlærdom. Mod Belgien ved EM i 1984 scorede Elkjær eksempelvis efter en længere solo-dribletur fra midterlinjen. For Verona scorede han i strømpesokker i en turneringskamp, hvilket blandt andet var med til at sikre klubbens første og hidtil eneste mesterskab.

Foruden sin landsholdskarriere herhjemme spillede Preben Elkjær også i flere udenlandske klubber som FC Köln og Hellas Verona FC. I 1999 blev Preben Elkjær optaget i sportens Hall of Fame.

Event Jammerbugt har tidligere afholdt foredrag med TV2-væreten Peter Ingemann, Sepp Piontekk  og Stig Tøfting. Se mere om Event Jammerbugts events HER

Læs om fantastiske oplevelser og events