Blokhus

Masser af spændende aktiviteter i vinterferien

Selv om der er forsamlingsforbud, og vi skal passe på hinanden, så bliver det langt fra kedeligt i Blokhus i vinterferien i ugerne 7 og 8.
Erhvervsforeningen Destination Blokhus er nemlig ved at sammensætte et sjovt, hyggeligt og alsidigt program med aktiviteter for alle aldre, og det lever selvfølgelig op til alle restriktioner, oplyser Jannie Ratke.

Mere info senere
Nedenfor præsenteres en del af de mange sjove aktiviteter, men følg med på Vores Jammerbugt i den kommende tid for at læse mere om disse oplevelser og andre aktiviteter.

Masser af oplevelser i naturen
I vinterferien kan man starte dagen med vinterbadning på Blokhus Strand sammen med Søstjernerne og springe i det forfriskende Vesterhav i mindre opdelte grupper.
Og skal der flere naturoplevelser til, så afmærker Fodslaw Jammerbugt en særlig smuk rute i området, hvor man på egen hånd kan vandre i forbindelse med Blokhus Vinterfestival. Følg pilene gennem den storslåede natur med skov og klitlandskab.
Du kan også opleve eksempelvis Blokhus Klitplantage på en lejet MTB, eller den brede strand på ryggen af en af Fårup Sommerlands islandske heste.
Motionen kan også kombineres med hygge og sjov ved at bestille en tid til skøjtebanen på Torvet i Blokhus, hvor der hver aften vil være Disco On Ice.

Kreativt og sjovt
Der er også kreative udfordringer i vinterprogrammet.
Blokhus Saltcenter viser i en udendørs formidling med små grupper, hvordan havvand fra Blokhus omdannes til spisesalt ved brug af solvarme.
Og Museum for Papirkunst byder på vinterhygge for hele familien.
Se H. C. Andersens papirklip, Møllemand, og dekorer derefter din egen Møllemand eller klip din silhuet i papirværkstedet.

Konkurrencer for hele familien
Der er selvfølgelig også konkurrencer.
Refleksløbet er for hele familien. Følg de små fodspor fra danske dyr rundt i Blokhus. Gæt hvilke dyr det er og og saml de fire tal, som skal bruges til at åbne skattekisten. Søndag 14. februar er jo fastelavn, og derfor kan børn i weekenden 13. og 14.ebruar hente en gratis ”kat” hos Spar i Blokhus og forsøge at kaste den op i tønden, som hænger i 3 meters højde på scenen. Skriv dine kontaktdata på ”katten”, og der trækkes lod om præmier blandt ”kattene”.
Samme søndag er der også en Fastelavns Balladerute med små opgaver undervejs.
Løser man opgaverne, får man et kodeord, der hos Hune Bageri kan veksles til en gratis fastelavnsbolle til alle børn under 12 år.
Ruten er 1,9 kilometer lang og starter ved Gateway-pladsen.
Der er ikke alene fastelavn søndag 14. februar. Det er også Valentines day, og det kan fejres med en naturvandring fra p-pladsen hos Saltum Strand Camping på den 3,5 kilometer lange Hjertesti, hvor der vil være hjerter gemt. Find dem og løs gåden.

Flere aktiviteter på vej
Og der er flere aktiviteter på vej, ligesom der kommer flere oplysninger om arrangementer i den kommende tid på Vores Jammerbugt.

Læs om fantastiske oplevelser og events