Nyheder
imported

Med børn og bedsteforældre på ferie

Når mor og far pakker børnene i bilen og rejser ud i det danske sommerland, tager bedsteforældrene også ofte med. Ifølge nye tal fra VisitDenmark var hver tiende af kystturisterne i Danmark i 2014 på tregenerationsferie

Vi vil have både børn og bedste med på ferien

Når mor og far pakker børnene i bilen og rejser ud i det danske sommerland, tager bedsteforældrene også ofte med. Ifølge nye tal fra VisitDenmark var hver tiende af kystturisterne i Danmark i 2014 på tregenerationsferie.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Fuldtidsarbejde, transport, indkøb, rengøring og madlavning. Dagligdagen er fyldt med tidskrævende opgaver, og når bedstemor og bedstefar samtidig ofte bor langt væk, er der sjældent tid til at få samlet generationerne.

Det segmenterede familieliv er en af de bærende årsager til, at flere og flere danske og udenlandske turister rejser på tregenerationsferie, hvor der er tid til samvær med både børn og bedsteforældre. En anden årsag er, at turisterne i stigende grad rejser på såkaldte celebration-rejser, hvor fødselsdage og andre mærkedage i familien bliver fejret.

Ifølge en ny undersøgelse fra VisitDenmark holder otte procent af de danske kystturister og 11 procent af de udenlandske kystturister ferie i Danmark med tre generationer. Samlet set betyder det, at hver tiende kystturist i Danmark i 2014 var på tregenerationsferie, og denne rejseform kan give dansk turisme endnu mere vind i sejlene, mener VisitDenmark.

-Med Turistundersøgelsen har vi fået konkrete tal på, at tregenerationsferien er i fremdrift. Det er rigtig positivt, idet de danske kyster allerede nu tilbyder masser af overnatningssteder, der kan huse storfamilier på 8-12 personer, og fordi kysterne tilbyder mange oplevelser for de turister, der søger nærvær og samvær," siger VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen.

Tyskland er Danmarks suverænt største turistmarked, og ifølge den tyske markedschef er det oplagt at satse på tregenerationsturisterne fremover.

-Hvis vi skal tiltrække endnu flere store familier, bliver vi imidlertid nødt til at undersøge, om vi ikke eksempelvis kan gøre udlejningen af feriehuse mere fleksibel, og vi bør kigge på, om vi ikke skal tilbyde turisterne flere tilkøbsmuligheder i form af oplevelser, der er rettet mod storfamilien, påpeger Lars Ramme Nielsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events