Blokhus

Mennesket som papirskulpturer

Papirskulpturer af menneskekroppen er omdrejningspunktet i ny udstilling på Museum for Papirkunst i Hune, som åbner til oktober.
De fire medvirkende internationalt anerkendte papirkunstnere arbejder med papirskulpturer af menneskekroppen på hver deres måde.

Papmaché og pop
Vally Nomidou, Grækenland, bygger sine skrøbelige og hudagtige overflader op i lag af papirmaterialer, som danner en nærværende og poetisk fortælling om menneskekroppen og dens erfaringer.
Amerikanske Will Kurtz tapetserer og pap-machérer sine kæmpe skulpturer af lokale New York’ere ved brug af New York Times og skildrer vilkårene for de skæve eksistenser i den vestlige storby.
Warren King bygger sine menneskefigurer i brunt pap og fortæller historier om forfædre, traditioner, migration og menneskelig visdom.
Felix Semper vender papiret og bygger sine skulpturer af pop-idoler op i vandrette lag der skjules af skulpturens masse, men som er udtrækbare og overraskende.

En mangfoldighed
Tilsammen viser udstillingen mangfoldigheden i kunstnernes brug af papirmediet og dets evne til at fortælle konkrete og almene historier om menneskelivet og kroppen, som gør dig nysgerrig og eftertænksom.
Udstillingen vises fra 7. oktober 2021 til 25. september 2022.
Udstillingen skabes i samarbejde med udstillingsarkitekt Tina Midtgaard.
I museets Papirværksted kan du selv arbejde med papir og skulptur og fortælle din egen historie.

Felix Sempers papirskulpturer af kendte hip-hop-idoler og personer fra populærkulturen kan strækkes og manipuleres til ugenkendelighed. Skulpturerne er bygget op i lag af papir, skåret og snittet til i hånden. Resultatet er en ny slags papir-street art-stil, som med en blanding af humor og alvor ”stretches your imagination”.
Vally Nomidou bygger sine kvindeskulpturer op af papir og fortæller med dem historier om krop, følelse, smerte og liv. Hver eneste lille papirfiber vibrerer, så hårene rejser sig og de hudagtige overflader giver dig en eksistentiel fornemmelse hele vejen ned af ryggen og ud i fingerspidserne.
Med charme og nærvær skildrer Warren King sin families traditioner og migrationshistorie fra Kina til USA igennem sine papirskulpturer. Tag ikke fejl af det nøgne pap, det rummer fortællekraft, liv og fordybelse ud over det sædvanlige.
Will Kurtz omgivet af sine papirskulpturer, som han opbygger i avispapir fra New York Times. Inspirationen finder han i New Yorks gader, den almindelige amerikaner, det uskønne og tilfældige møder mellem mennesker.

Læs om fantastiske oplevelser og events