Blokhus

Millioner af julelys og magiske oplevelser i Blokhus

Juletræet tændes
Lørdag 6. november kl. 11 byder Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus velkommen i den 20.000 kvadratmeter store julepyntede park med mere end 2 millioner julelys, og samme eftermiddag, kl. 16, er der officiel åbning af Magisk Jul.
Det bliver en magisk indvielse og en underholdende eftermiddag med musik af Jammerbugt Garden og tale af borgmester Mogens Chr. Gade samt besøg af nordjyske julemænd, ligesom det 17,5 meter høje juletræ bliver tændt i den hyggelige park, hvor julen vil lyse op, i takt med at skumringen falder på.
Og i anledning af åbningen – så kommer alle iklædt nissetøj gratis til Magisk Jul denne dag.

Magisk højtid
Den søde juletid har været længe ventet.
– Mere end 2 millioner af julelys er ved at blive gjort klar i disse dage, så parken for 5. år i træk kan slå dørene op for gæster 6. november. Ovenpå snart to år med corona bliver det så godt med et friskt tilbud til gæsterne, hvor de har masser af plads og rum for at være sammen om de gode oplevelser, siger indehaver John Andersen.

Julemandens magiske postkasse
Julemandens postkasse er et nyt initiativ i Skulpturparken.
Alle børn kan komme med et brev med en sød hilsen eller ønsker til julemanden og aflevere dem i julemandens magiske postkasse, der står ved julemarkedet.
– Du behøver ikke bruge et frimærke, når du skal sende dit brev til Julemanden. Du skal bare sige “afsted til Julemanden” når du putter brevet i vores magiske postkasse og 1.2.3 lander dit brev hos Julemanden på Nordpolen. Og vi har ønskesedler, hvis I ikke tager brevet med hjemmefra.

Unikt juleshow
Foruden de mange julelys byder Magisk Jul på et unikt lysshow, der er specielt designet til Blokhus, og hvor musikken spiller sammen med resten af de mange julelys, således hele parken på magisk funkler vis hver dag kl. 16, 17, 18 , 19 og 20.
Julestemningen fortsætter med krybbespil, julemand i kanen, Europas længste lysende RGB juletunnel og kyssepergola – samt smagen og duften af jul.
Der er smukke guldkareter, blinkende julestjerner og kærlighedstræet med røde julehjerter. Som velkomst troner Verdens Største Sandslot ved indgangen til Skulpturparken, mens de imponerende sandskulpturer står oplyst inde i parken, hvor der er også 20 forskellige muligheder for juleshopping oplevelser.
Det er med bæredygtige lædervarer, evighedsblomster, mad og specialiteter, glas, keramik, havekunst, træ, jern, metal samt kunsthåndværk og -installationer.
Forud for den store juleoplevelse har 20 håndværkere samt parkens egne ansatte været i fuld gang med at gøre klar hver dag fra 25. oktober og frem til åbningen, fra kl. 7 morgen til kl. 21.00 om aftenen – mindst – for at sikre, at vi igen i år får en Magisk Jul.

Åbningsindvielse 6. november:
♥ Arkaden samt julemarkedet åbner kl. 15.00-20.00.
♥ Musikoptræden af Jammerbugt Garden fra kl. 16.00.
♥ Julemandstræf af Nordjyske julemænd fra kl. 16.00.
♥ Medvirken v/Blokhus Kanonlaug fra kl. 16.00.
♥ Tale v/Borgmester Mogens Gade og indehaver John Andersen kl. 16.30.
♥ Efter talerne tænder vi juletræet på 17,5 meter.
♥ Vi slutter af med dans om juletræet med de Nordjyske Julemænd.
♥ Danmarks smukkeste Lyd- & Lysshow gennemføres kl. 17.00.
♥ Fri entré lørdag 6. november fra kl. 15 for alle iklædt nissetøj

Fakta:

  • Magisk Jul har åbnet hver dag kl. 11- 21, undtagen 24. og 25. december.
  • Arkaden og julemarkedet har åben hver dag kl. 15 til 20.
  • Lyd- og lysshow afvikles hver dag kl. 16, 17, 18, 19 og 20.

Læs om fantastiske oplevelser og events