Blokhus Medier_logo-01
Pandrup

Mobile testcentre kommer til Jetsmark

Jammerbugt Kommune er den hårdest ramte kommune i hele landet, når det handler om Corona-smitte. Det er en alvorlig situation, og der laves nu yderligere muligheder for test.
(Foto: Region Nordjylland)

Stigning i smitte   
Jammerbugt Kommune har flest tilfælde af Corona-smittede i hele landet i forhold til indbyggertallet.
Der er tale om en bekymrende og stor stigning, og det får regionen til at oprette et mobilt teststed i Jetsmark i samarbejde med Jammerbugt Kommune.
Alle borgere, der skulle have de mindste symptomer eller bekymringer for smitte, opfordres til at lade sig teste.

Smittetal skal ned
Borgere er også velkommen med symptomer, men føler man sig så syg, at man vil tale med en læge, skal man ringe til sin egen læge.
Der er tale om et pop up-tilbud, der kun gælder fredag 22. oktober og efterfølgende lørdag og søndag mellem kl. 10.00 og 17.00 i Jetsmark Idrætscenter, og der skal ikke bestilles tid.
–  Vi har al mulig interesse i at få afdækket og inddæmmet smitten. Vi skal have smittetallet bragt ned. Derfor er det glædeligt, at regionen kommer med testenheden til kommunen, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).

Måske bedst at aflyse
– Det stemmer godt overens med de tiltag, vi tager fra kommunens side for at stoppe den kedelige udvikling. På børne og ungeområdet har vi blandt andet aflyst al holdundervisning, valgfag og forældremøder. Samtidig opfordrer jeg på det kraftigste til, at foreninger og idrætsklubber overvejer en ekstra gang, om nu et stævne er vigtigt, eller om det ikke bør udskydes i denne tid, siger han.
– Men test gør det ikke alene, så derfor beder jeg alle borgere i kommunen om at udvise ekstra stor omtanke. Vi skal alle efterleve sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand og hygiejne. Det er kun, hvis alle gør en indsats, at vi kan få stoppet smitten, lyder det fra borgmesteren.

Lad dig endelig teste   
Alle over 2 år kan lade sig teste uden tidsbestilling. Der skal bruges mundbind og sundhedskortet skal medbringes.
Derudover er det allerede muligt at blive testet hver tirsdag og hver fredag mellem klokken 10.00 og 17.00 i Jammerbugt Sundhedshus i Brovst. Se yderligere faste teststeder i regionen på:
www.rn.dk/coronatest

Kontorchef for Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland, Malene Møller Nielsen, fortæller, at man med de mobile testenheder har haft erfaring og succes med at få lukket konkrete lokale smitteudbrud ned hurtigt.
– Det skal vi også have gjort nu i Jammerbugt. Det går alt, alt for hurtigt. Smitten tager alt for hurtigt fart. Det er meget bekymrende. Derfor sender vi nu mobile testenheder til Jetsmark og opfordrer kraftigt til, at folk lader sig teste, siger Malene Møller Nielsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events