Nyheder
imported

Mørkklædte havsvømmere skaber risiko for ulykker

Mange træner netop nu langs kysterne.

Tekst og foto: Presse

Det er sæson for åbent vand-svømmestævner, og derfor træner tusindvis af havsvømmere lige nu langs kysterne, i fjorde og langs havne i hele landet.
Samtidig er der mange både på vandet, og det øger risikoen for farlige situationer. Gør jer synlige i vandet med neonfarver og undlad at svømme ved havneudløb og i sejlrender, lyder nogle af rådene fra TrygFonden Kystlivredning og Søsportens Sikkerhedsråd, mens det for sejlerne gælder om at holde et ekstra vågent øje, så man ikke sejler en svømmer ned.

 Gør dig synlig

– Det er meget positivt, at danskerne har taget havsvømning til sig, og dermed bruger vandet i en stor del af året. I øjeblikket oplever livredderne, at mange havsvømmere træner i vandet, hvor livredderne holder opsyn, og det giver en ekstra sikkerhed for havsvømmerne, der ofte træner alene eller i mindre grupper. Men uanset hvor man svømmer, skal man altid sætte sig ind i forholdene i vandet og gerne svømme mindst to sammen, så man kan holde øje med hinanden, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden.

– Mange havsvømmere er klædt i sorte våddragter, som gør dem vanskelige at få øje på i vandet, og det kan skabe nogle farlige situationer. Derfor er det vigtigt, at man kender færdselsreglerne i vandet, og at man gør noget ekstra for at gøre sig synlig, fx ved at tage en badehætte i neonfarve på og medbringe en havtaske i neonfarve, som driver i vandoverfladen og gør svømmeren synlig.
– Samtidig skal man passe på, at man ikke kommer i karambolage med både, kajakker og lignende, og derfor bør man undgå at svømme på tværs af havneudmundinger, sejlrender og andre steder, hvor der er meget bådtrafik. Der er flere og flere åbent vand-fællesskaber og svømmeklubber, som etablerer havbaner, og der vil jeg anbefale, at man søger hen.
 

Aktioner i uge 30

  • Nordjylland: 1 livreddende aktion, 18 førstehjælpsaktioner, 144 forebyggende aktioner, 1.122 oplysende indsatser.
  • Blokhus: 0 livreddende aktioner, 6 førstehjælpsaktioner, 29 forebyggende aktioner og 188 oplysende indsatser
  • Løkken: 1 livreddende aktion, 3 førstehjælpsaktioner, 10 forebyggende aktioner og 32 oplysende indsatser

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events