Blokhus

Musik i gaderne i Blokhus

 | FOTO: Poul Nymark
Norsk musikkorps samles til Nordsø Festival

Nordsø Festival, som er den store festival for norske skole- og ungdomskorps, gentages i Blokhus igen i år. Med ca. 800 deltagere fordelt på 34 skole- og ungdomskorps fylder de gaderne med musik, tamburspillere og march fra den 23. juni, og de kan opleves i byen fra 22. juni og frem til og med den 26. juni.

Lang tradition

Korpsmusik er en meget populær fritidsaktivitet i Norge, hvor der på landsplan er ca. 70.000 personer, der spiller i et af landets ca. 1600 musikkorps.

Pånær 3 år, hvor det ikke blev afholdt, så har det igennem 36 år været en fast tradition for nogle af de norske korps at tage turen til Danmark og mødes til festival i Blokhus. Derfor planlagde Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med Euro Tourist også i år et program, der er spækket med spændende aktiviteter for de mange deltagere.

Koncert og march

De norske korps giver koncerter på Blokhus Torv, så der er rig mulighed for at høre de dygtige tamburspillere, og sankthansaften søndag 23. juni kl. 19.00 er der musikalsk march fra torvet til stranden.

Alle er velkomne til at marchere med, og marchen slutter med en minikoncert på stranden, oplyser arrangørerne.

Mandag 24. juni kl. 18.00 er der musikstafet på Blokhus Torv, hvor der dystes om at være det mest udholdende korps. Der spilles populærmusik, som de fleste kender og kan nynne med på.

Tirsdag 25. juni kl. 19.00 er der præmieoverrækkelse på Torvet med et festligt indslag, som endnu ikke er fastlagt.  Der vil samtidig være tale ved Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Mere musik

Umiddelbart efter Nordsø Festivalens afslutning – nærmere bestemt den 26. juni kl. 16.00 – tager Prinsens Musikkorps over og giver koncert på Blokhus Torv.  Musikerne er top professionelle og ansat på fuld tid for at tjene både forsvaret, Kongehuset og det øvrige Danmark ved bla. at spille til offentlige begivenheder og koncerter rundt omkring i hele landet.

Orkestret har et alsidigt repertoire, som spænder vidt lige fra det klassiske til populær musik, som man også er velkommen til at synge med på.

Læs om fantastiske oplevelser og events