Blokhus

Næsten 3 gange så mange bookinger i vinterferien

Flere end 800.000 danskere tager normalt til udlandet på ferie i løbet af årets første tre måneder, men mange er i år forhindret på grund af pandemien, og derfor er der tænkt i alternative feriemuligheder i Danmark.

Erstatning for skiferien
Det mærkes tydeligt hos feriehusbureauerne, blandt andre Sol og Strands Blokhus-kontor, hvor der har været større interesse end normalt fra danske gæster for at holde vinterferie i et sommerhus.
– Vi havde travlt i lørdag 13. februar med mange glade og forventningsfulde gæster, der så frem til at komme lidt væk fra de vante rammer her i coronatiden. Nogle af de gæster, jeg talte med, havde netop valgt sommerhuset som erstatning for den almindelige skiferie og flere havde derfor medbragt kælken. Så er det jo bare heldigt, at vi i år har det helt rette vejr til den slags, siger bureauchef Julia Spiess.

Stor vækst i bookinger
For uge 7, som er den uge, hvor de fleste danske skoleelever holder ferie, er der tale om en vækst i antal bookinger på 145 procent.
– Ser vi sammenlagt på bookingerne i uge 7 og 8, har vi i år 99 mod blot 34 i samme periode sidste år.
– Vi glæder os til at give de danske gæster en rigtig god oplevelse og vise dem, at et sommerhusophold er et godt alternativ til den traditionelle charter- eller skiferie og på den måde give de incitament til igen at holde vinterferie i Danmark, siger Julia Spiess.

Gælder også sommerferien
I lighed med vinterferien kan Sol og Strand Blokhus konstatere en øget interesse fra danske feriegæster i forhold til den kommende sommerferie.
Her er der pt. tale om en fremgang i antallet af danske bookinger på 170 procent i ugerne 27 til 33 i år i forhold til 2020. Ifølge Julia Spiess, er indtrykket, at mange ønsker at booke i god tid.
– Sidste sommer oplevede vi, at der var stor rift om sommerhusene, og derfor tror jeg, at mange i år vælger at booke ferien i god tid, så man er sikker på at få det hus, der passer til netop ens ønsker.
– Jeg tror også, at mange har fået øjnene op for, at Danmark faktisk har rigtig meget at byde på. Det er ikke ”bare” Danmark. Det er Danmark med smuk natur, skønne strande, gode lokale oplevelser, interessant kultur, spændende attraktioner og forlystelser, siger Julia Spiess.

Mangler udenlandske gæster
Den øgede interesse fra danske feriegæster glæder Sol og Strands administrerende direktør, Per Dam, der dog konstaterer, at væksten i antal danske bookinger langt fra kan opveje tabet af de mange udenlandske feriegæster, som pt. ikke kan få indrejse på grund af de lukkede grænser.
– Samlet set er vi lige nu 9 procent bagefter i bookinger i forhold sidste år, og det skyldes særligt fraværet af udenlandske gæster, som normalt udgør årligt 75 procent af vores gæster. Selv om der var lukkede grænser i 5 måneder sidste år, så udgjorde de i 2020 alligevel hele 60 procent af vores gæster, siger han.
– Vi er utroligt glade for de danske gæster, der booker et sommerhus, det er helt sikkert.
– Dog koncentrerer danskernes efterspørgsel sig naturligt nok primært omkring de danske ferieuger, og vi er simpelthen ikke nok danskere med nok ferie til også at fylde op udenfor de danske ferieperioder og dermed lukke hullet efter de manglende udenlandske gæster på årsbasis, siger Per Dam.

En tryg og sikker ferie
Derfor håber han, at en kombination af restriktionernes effekt med faldende smittetal, vaccinernes øgede udbredelse samt vårens komme med mere udeliv og mindre smitte, i foråret kan ske en kontrolleret genåbning af grænserne, så det igen bliver muligt også at byde velkommen også til udenlandske feriegæster.
– Vi beviste i feriehusbranchen, at vi med en kontrolleret grænseåbning kunne tage imod mere end 10 mio. udenlandske overnatninger i 2020 uden at øge smittetrykket, og det samme kan vi gøre i 2021. Et ophold i et dansk feriehus er en meget tryg og sikker ferieform, uanset om man kommer fra Danmark eller udlandet. Det er vigtigt ikke bare for os men også mange andre erhverv, at man tænker kontrollerede løsninger ift. grænseåbning ind i den samlede genåbningsplan for Danmark, siger Per Dam.

Læs om fantastiske oplevelser og events