Nyheder
imported

Nationalcirkus er på vej

Traditionen tro, gæster Cirkus Dannebrog igen Hune-Blokhus

Aktivitet:

Nationalcirkus er på vej

Traditionen tro, gæster Cirkus Dannebrog igen Hune-Blokhus

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Showtime! Ordet er som en fanfare – fyldt med så mange forventninger. Og i år bliver der showtime i Cirkus Dannebrogs telt i Hune fredag d. 17.juli. og lørdag d. 18.juli.

– Vores Cirkus Dannebrog har et avanceret lysudstyr, som giver uanede muligheder for at skabe og understøtte den helt rigtige stemning i forestillingen. Gyldne og røde farver er dominerende – som ild, sol og guld. Og musikken er vigtig. Her er Tino Aeby og hans 9 musikere det helt rigtige valg. Med en stor erfaring i netop cirkusmusik og med mange forskellige instrumenter – fra violin til elektrisk guitar – er bandet med til at understøtte og fremhæve artisternes præstationer, fortæller Agnete Louise Enoch begejstret. 

Som sædvanlig byder Agnete Louise Enoch publikum velkommen, når showet begynder, ligesom hun takker, når det er forbi. Det er naturligvis manegen og artisterne, der er i centrum. Men ikke mindst dyrene.

Dyrene hører sig til

– Dyr og cirkus hører sammen, og et cirkus uden dyr føles ikke som rigtigt cirkus. Sådan føler publikum det også, og det kan man høre, hvis man lægger mærke til reaktionerne, når dyrene kommer ind i manegen. Især heste hører til i cirkus, og man har i år lagt hestedressuren i hænderne på familien Donnert fra Ungarn, fortæller Agnete Louise.

Gabi Donnert viser 6 araberheste i en flot frihedsdressur, hvor hestenes bevægelsesmønstre går op i en højere enhed med musikken og dressørens elegance. Sandor Donnert er jonglør på hesteryg. Stående på hesteryg, mens hesten er i jævnt trav rundt langs manegens kant, balancerer han med bolde og kegler. En fuldendt enhed af bevægelse og balancekunst. Derudover viser Latoya kameler i frihedsdressur. Og så er der Cirkus Dannebrogs huselefant Ramboline, som vi efterhånden kender i Blokhus. Sidste år, fik den sig en god portion frokost i Dagli’ Brugsen Blokhus.  

Læs om fantastiske oplevelser og events