Blokhus

Naturen, nydelse og gode historier

Vandring er populært som aldrig før. Lyden af fuglenes sang, vinden i trætoppene og synet af bølger, der ruller ind mod stranden lokker såvel lokale som turister ud på Jammerbugtens mange gode vandrestier.
For de, der gerne vil have en ekstra oplevelse, har en ny slags guidede vandreture set dagens lys.
Under navnet Stedkender tager journalist og lokalguide, Bitten Holmsgaard, folk med på vandringer fire forskellige steder i Jammerbugten.

De gode historier
I løbet af turene er der flere stop, hvor Bitten Holmsgaard fortæller nogle af de gode historier fra området. Hver gang afsluttes vandringen med en god frokost enten på en lokal restaurant eller, hvor maden bliver leveret ud i naturen.
– I løbet af sådan en vandretur på 6-8 kilometer kommer både vores krop og sanser i spil. Derfor synes jeg, det er helt oplagt at slutte turen med et lækkert måltid mad, fortæller Bitten Holmsgaard om sit koncept.

Inspiration fra Italien
Tidligere har hun gennem 15 år underholdt tusindvis af gæster med anekdoter om alverdens emner som rejseleder under sydens sol.
Særligt i Italien har hun oplevet, hvordan maden spiller en helt central rolle, når mennesker samles og udveksler historier. Den sanselighed og nydelse, der er i et veltilberedt måltid, vil hun gerne krydre sine vandreture med.
Til sin store glæde har Bitten Holmsgaard oplevet, at lokale restauranter og caféer har taget godt imod idéen og gerne vil samarbejde med hende. Hun har også allerede været afsted på de første 8 guidede vandreture, hvor deltagerne har været vilde med konceptet.
– I løbet af vandreturen begynder deltagerne lige så stille at tale med andre end dem, de følges med. Når vi så skal nyde vores frokost, så kender de allerede hinanden lidt. På den måde flyder samtalen meget mere frit, og folk slapper af og nyder det, siger Bitten Holmsgaard.
Henover foråret og sommeren arrangerer Stedkender hver uge guidede vandreture i skiftevis Thorupstrand, Slettestrand, Fosdalen og Blokhus. Se alle de guidede vandreture på www.stedkender.dk/events.

Læs om fantastiske oplevelser og events