Aabybro

Nøgle- og lokalopgør mellem Birkelse og IFN

(Foto: Mikkel Hjortshøj scorer kampens 1. mål)
Fodbold serie 2

Birkelse IF – Fremad Nørhalne: 0-1  (0-1)
0-1 (19.) Mikkel Hjortshøj

Inden aftenens opgør lå de to klubber sidst i puljen – Birkelse uden point og oprykkerne fra Nørhalne med et enkelt efter tre kampe.
Derfor var det ikke alene et lokalopgør, men også et tidligt nøgleopgør, der blev spillet tirsdag aften 27. april på Birkelse Stadion.
Og med sejren var det Fremad Nørhalne, som fik kontakt med midten af rækken.

Kampens mål
Hjemmeholdet kom bedst fra start og pressede Nørhalne, der ikke kunne holde på bolden og blev ofte tvunget til at sparke langt.
Og Birkelse fik også bolden i nettet efter 9 minutter, da Ermin Kasumovic sparkede hårdt og fladt fra kanten af feltet, men linjevogteren vinkede for off side.
I stedet var det Nørhalne, der scorede efter 19 minutter, da anfører Lars Bering blev sendt afsted med en dyb bold. Han løb til baglinjen og sendte et godt fladt indlæg ind foran mål, som Mikkel Hjortshøj scorede sikkert på.

Bolden er i nettet efter Mikkel Hjortshøjs afslutning. Foto. Vores Jammerbugt

Efter målet havde Birkelse stadig bolden mest, men Nørhalne var farligst på omstillinger, dog manglede den sidste rigtige aflevering eller timing, og efterhånden som halvlegen skred frem, overtog Nørhalne mere og mere af spillet, selv om Birkelse igen pressede på til sidst.
Generelt var de første 45 minutter præget af mange høje bolde og dueller i hovedstød samt kamp om 2. bolden.

Træls nederlag
Efter pausen startede hjemmeholdet igen bedst og havde en god afslutning, som Fremad-målmand Michael Madsen måtte redde med kroppen, og 2. halvleg fortsatte som de første 45 minutter, hvor Birkelse styrede spillet med lange bolde, som tvang Nørhalne til at cleare uden at sætte spil sammen.
– Vi ville gerne haft en sejr eller point i dag. Det er et træls nederlag. Jeg synes, vi var bedst. Nørhalne stod tilbage på banen og gjorde det godt defensivt og var gode på omstillinger, siger Tom Schmidt, træner for Birkelse IF.
– Vi vadede ikke i chancer, og vi skal forberede os i at skabe chancer, mens vores defensiv er blevet klart bedre i de sidste tre kampe, siger Tom Schmidt.

En vigtig arbejdssejr
Fremad Nørhalnes træner, Ole Hansen, kalder kampen for en arbejdssejr.
– Fodboldmæssigt var det ikke prangende. Birkelse spillede meget med lange diagonale afleveringer og indlæg, og vi havde travlt med at cleare og kunne derfor ikke holde fast i bolden, som vi gerne vil. Vores dna er jo teknisk spil, men vi har et ungt hold, som stadig skal lære, at man ikke får noget foræret i serie 2, siger Ole Hansen.
– Vi havde muligheder på omstillinger, men var ikke skarpe nok på den sidste aflevering, men defensivt holdte vi dem 100 pct. fra døren.
– Og det er en ufattelig vigtig sejr. Havde vi tabt i dag, var det begyndt at se svært ud, og Birkelse er et hold, vi skal have point mod, hvis vi vil blive i serie 2, siger en glad Ole Hansen.

Birkelse-træner Tom Schmidt
Træner for Fremad Nørhalne, Ole Hansen

Læs om fantastiske oplevelser og events