Aabybro

Nørhalne Viser Kunst i februar

Efter pause i 2023 inviteres der igen til stor kunstudstilling

Nørhalne Hallen danner igen rammen om en stor kunstudstilling med 65 kunstnere fra torsdag den 1. februar til og med søndag den 4. februar. På grund af Corona var udstillingen i 2022 rykket til september, og derfor blev det besluttet ikke at afholde den igen i februar 2023. Men nu er udstillingen tilbage på sporet og afholdes fremadrettet hvert år den 1. weekend i februar.

På udstillingen er der repræsenteret mange forskellige stilarter, som bl.a. fordeler sig på malerier, keramik, porcelæn, smykker, skulpturer, sten, bronze og jern.

 

"De seneste år er udstillingen blevet besøgt af ca. 7.000 i de dage, udstillingen varer. Vi glæder os og håber på mange gæster".

Udstillingen åbnes officielt ved en festlig fernisering torsdag 1. februar kl. 19.00. I forbindelse med ferniseringen vil der være musikalsk underholdning, åbningstale og et glas vin.

Det er 23. gang, der arrangeres udstilling i Nørhalne Hallen, og det sker i tæt samarbejde mellem IFN’s Kunstvenner og Idrætsforeningen Fremad Nørhalne.
Udstillingen har igennem årene fået opbygget sig en fast publikumsskare, og det er blevet til noget af et tilløbsstykke at deltage og besøge Kunst i Nørhalne. De senere år er udstillingen blevet besøgt af ca. 7.000 gæster, de dage udstillingen varer. 

Det betyder også, at flere og flere anerkendte og professionelle kunstnere fra hele landet anmoder om at deltage.

-Derudover har vi også enkelte tyske og norske udstillere, fortæller formand i IFN Kunstvenner Trine Schultz, som ser frem til at åbne dette års udstilling. Vi er spændte og håber på mange gæster.

Kunst for alle

Ambitionen hos arrangørerne er at udbrede kunst. Hele eventen er baseret på frivillige kræfter, og alle skal have mulighed for at opleve kunst, siger Trine Schultz.
Hun fortæller videre, at der derfor også er gratis adgang til kunstudstillingen, og hele begivenheden er finansieret via salg af kunstnerkatalog i indgangen, salg af stande til kunstnerne samt salg af forfriskninger i kunstcaféen.
-Al overskud investeres tilbage i kunst. Et eksempel på det er, at arrangørerne i anledning af kunstforeningens 30-års jubilæum, har inviteret den spændende, unge kunstner Frida Stiil Vium, som er i gang med at skabe et fantastisk vægmaleri, der fremadrettet kan ses i hallens foyer. Hun er bl.a. også kendt for at udsmykke Jetsmark Skole i Pandrup.

Årets kunstplakat

Udstillerne består både af nye og gengangere. En af dem, der har været der tidligere, er den dygtige danske billedkunstner Ole Hedeager, som står bag motivet på årets kunstplakat. Han er naturligvis også præsenteret på udstillingen med en række unikke værker med teknikken ”Drip Painting”.

En kunstform, hvor man drypper maling på lærred, der former sig til ansigter og kroppe.

Traditionen tro byder udstillingen på særlige mindeudstillinger. Tidligere har det f.eks. været omkring Anne Just, og i år er den med den anerkendte nordjyske kunstner Tove Anderberg.

Hvert år er lokalsamfundets 250 børn fra dagpleje, vuggestue, børnehave og skole også inviteret til at skabe hver deres billede. Det bliver præsenteret på en særudstilling i den ene ende af hallen. I den forbindelse er der arrangeret en særlig fernisering for børnene fredag formiddag, hvor de samtidig kan nyde en forfriskning og lidt frugt.

Konkurrence blandt gæster

Hver udstiller skænker et mindre kunstværk, som bortloddes blandt de gæster, som køber et katalog ved indgangen. Udtrækning af vinderne foregår søndag kl. 16.30, og vinderne vil blive offentliggjort på foreningens hjemmeside.

Der etableres kunstcafé i hallen, med mulighed for at købe kaffe med brød eller kage, en kold øl eller et glas vin.

Der er fri entré for alle.

Adresse: Nørhalne Hallen, Gustav Zimmersvej 27, Nørhalne.
Åbningstider: Torsdag 19-21, fredag 10-19, lørdag og søndag 10-17.

Flere oplysninger på IFN´s Kunstvenner hjemmeside 

Læs om fantastiske oplevelser og events