Blokhus

Nordjysk ægtepar løb med præmien

Både mennesker og dyr var i aktion på stranden i Blokhus, da Race for Oceans og Sol og Strand inviterede til strandrens i weekenden 18. og 19. september.
Og det nordjyske ægtepar Greta og Jesper Kristiansen løb med præmien, da Sol og Strand inviterede til strandrensning på de nordjyske strande sammen med organisationen Race for Oceans.
Præmien er et gavekort til et ophold i et af de 6.500 private sommerhuse i hele Danmark, som Sol og Strand lejer ud.

Rene strande
Afgørelsen fandt sted på stranden ved Blokhus, efter at deltagerne gennem en time havde samlet plastic og forskellige andre former for affald på stranden og i klitterne.
Og deltagerne kom i alle aldre, og husdyrene var skam også med. Både hunde og hængebugsvin deltog ivrigt i søgningen efter affald.
Sol og Strand deltager, fordi det er vigtigt med smukke og rene strande.
– Sol og Strand findes lige der, hvor vi aktiviteterne fandt sted i weekenden, nemlig langs Danmarks kyster, hvor vi i Sol og Strand hvert år servicerer mere end 3 millioner overnatninger i de privatejede feriehuse, som vi formidler udlejning af for sommerhusejerne. Vi ved, hvor vigtigt det er, at vi har smukke og rene strande og rydder op i den plastic, der kommer ind på kysterne, siger Per Dam, direktør for Sol og Strand.

Race for Oceans
World Clean-Up Day er en verdensomspændende aktivitet, hvor forskellige virksomheder og organisationer bidrager til at holde strandene rene og gør opmærksom på, hvilke omkostninger for vores kyster og livet havene, plastic og andet affald har.
Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening med base i Løkken, som Sol og Strand gennem tre år har været en af sponsorerne bag.
Foreningen arbejder for at sætte fokus på FN’s Verdensmål 14 – Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening. Det gør de ved at skabe synergi mellem sport, strandrensning og viden. Sidste år modtog de Verdensmålsprisen og i oktober lanceres Race for Oceans Global i 20 lande.

Læs om fantastiske oplevelser og events