Nyheder
imported

Nordmænd kan købe huse Danmark

Villadsen Ejendomshandel sælger rigtig mange huse til nordmænd. Her kan du læse om reglerne for udlændinges køb af fritidsbolig eller helårshus i Danmark.

Bolig i skønne Danmark 

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse 

Ønsker du at bosætte dig?

Hvis du som nordmand eller anden EU borger ønsker at bosætte dig i Danmark, behøver du ikke at søge om tilladelse til køb gennem Justitsministeriet. – I så fald kræver det blot et EU opholdsbevis, hvilket alle EU borgere kan få, blot du er i arbejde i Danmark, er under uddannelse, eller kan påvise at du kan forsørge sig selv økonomisk. Skema til ansøgning om EU-opholdsbevis kan rekvireres hos bl.a. Statsforvaltningen i Aalborg, fortæller Søren Villadsen.

Fritidsbolig?

Hvis du ønsker at købe fritidsbolig (fritidshus eller helårshus uden bopligt), skal du søge om Justitsministeriets godkendelse. Kravet for at opnå godkendelse er, at du har særlig tilknytning til Danmark, herunder eventuel familie i Danmark, har haft bopæl i Danmark, har arbejdet i Danmark, har været under uddannelse i Danmark, har særlig kulturel tilknytning som hvis du har holdt ferie i Danmark hvert år.  – Hvis du går med tanker om at købe fritidshus i Danmark anbefaler vi at du udfylder og sender ansøgningen allerede nu. Behandlingstiden for din ansøgning tager normalt op til 10 uger, forklarer Søren Villadsen.

Helårsbolig?

Derudover er der mulighed for at købe helårsbolig (uden bopligt), gennem et dansk registreret selskab (ApS). Dette kræver dog en vis form for aktivitet i selskabet, hvilket eksempelvis kan være udlejning. For at få registreret et selskab, kræver det en selskabskapital (indskud) på kr. 50.000,-, og en advokat eller revisor til at hjælpe med at stifte/registrere selskabet. – Omkostninger til registrering er typisk ca. kr. 7.000,- til kr. 10.000,-. Ved selskabsmodellen er der regnskabspligt, hvilket betyder at der vil være udgift til revisor, for at udarbejde regnskab en gang om året, afslutter Søren Villadsen.

Stadig flere nordmenn kjøper bolig eller fritidshus i ferielandet Danmark

Hvis du, som nordmann, ønsker å bosette deg i Danmark og kjøpe en bolig der, behøver du ikke søke om tillatelse. Den kan alle nordmenn få, hvis de arbeider i Danmark, er under utdannelse eller kan dokumentere at de kan forsørge seg selv økonomisk. Du fyller bare ut et skjema med diverse opplysninger som du kan få fra Statsforvaltningen i Ålborg eller fra vårt kontor, Villadsen Ejendomshandel.

Fritidsbolig i Danmark kan være både et fritidshus, som er bygget eller innredet for dette formålet, men det kan også være et vanlig bolighus som ikke har boplikt, for eks en liten villa med have rundt.  Kravet til slik godkjennelse er at du har en særlig tilknytning til Danmark, kanskje familie i Danmark eller bodd der tidligere  eller annen, for eks. kulturell tilknytning. I noen tilfeller kan du også oppnå tillatelse hvis du har feriert i Danmark gjennom mange år.

Det er dessuten mulig å kjøpe en helårsbolig som ikke har boplikt, men som du kanskje ønsker å leie ut på de tider av året hvor du ikke bor der selv. Da må du ha et dansk registrert selskap (Aps) og inntekter, for eks. leieintekter, som du kan bokføre.

Læs om fantastiske oplevelser og events