Nyheder
imported

Nordsøen Ocenarium åbner med en stor nyhed

Nye historiske fortællinger om området og et udvidet udeanlæg

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse
 

Nordsøen Ocenarium i Hirtshals har længe set frem til at måtte åbne. Nu sker det endelig, fredag 21. maj, og det er med en stor nyhed.
– Vi er helt klar til at åbne og mega-glade. Med vores status som indendørs zoo-anlæg er vi jo nogle af de sidste, der må åbne, men det har givet os mulighed for at gøre vores akvarier tip-top i stand, fange nye fisk, udvide vores udeanlæg samt præsentere vores store nyhed i 2021, fortæller marketingchef Sylvia Berglund.
Det er særudstillingen ”En nordsøisk tidsrejse”, som fortæller, hvordan vores område har forvandlet sig de sidste 65 millioner år.
– En mågefjer trækker strejf tilbage gennem historien, og det gør rav med insekter i, fossiler fra Limfjorden samt søpindsvin også, forklarer Sylvia Berglund.
Udstillingen viser også, at dyr, der fandtes for 65 millioner år siden, også eksisterer i dag. Det er eksempelvis søpindsvin, men også flere plankton og alger.
– Tidsrejsen viser også, hvordan landskabet og klimaet har ændret sig. For eksempel levede der isbjørne her i området for mange år siden, fortæller Sylvia Berglund.

Stort udeanlæg
Også uden for byder ocenariet på nyheder.
Det har udvidet sit udeareal betragteligt, så der er masser af plads til at overholde corona-restriktioner, ligesom det giver en masse gode grunde til at besøge Nordsøen Ocenarium på også solskinsdage, hvor gæstekapaciteten er væsentlig større.
– Vi begyndte at udvikle vores udeanlæg sidste år og fortsætter i år. Vi har jo en bæk, som løber gennem matriklen, og den kan man nu fiske i. Vi har bygget shelterpladser, hvor man kan spise sin madpakke, og udvidet legepladsen, siger Sylvia Berglund og glæder sig til at byde gæsterne indenfor samt velkommen uden for.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events