Aabybro

Nu kan vi igen dyrke indendørs idræt

De lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner, herunder Jammerbugt, bliver nu ophævet, og allerede fra fredag 20. november kan vi igen få sved på panden til indendørs idræt.
Derfor kan både børn, unge og voksne igen snøre træningsskoene og begive sig på vej til den lokale idrætsforening.
De omfattende lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner ophæves, og foreningsidrætten er dermed underlagt samme restriktioner som resten af landet.

Samme påbud over hele landet
Det betyder, at indendørs idræt igen er tilladt, og at forsamlingsforbuddet på 50 ved idrætsaktiviteter for børn og unge til og med 21 år igen gælder.
For voksne og unge fra 22 år gælder forsamlingsforbuddet på 10 fortsat.
De gældende forsamlingsforbud for idrætsaktiviteter gælder foreløbig frem til søndag 22. november, men forventes at blive forlænget en af de kommende dage.
DIF og DGI glæder sig over, at vores nordjyske idrætsforeninger igen kan slå dørene op, så både børn, unge og voksne igen kan dyrke idræt.

4 hurtige spørgsmål og svar

 • Må vi sektionsopdele træningen med separate hold (og trænere)?
  Ja, der fortsat kan gennemføres træning i flere grupper på max 10 personer inkl. træner, hvis der er tale om grupper med egen træner og træningsforløb.
   
 • Må vi sektionsopdele træningen med separate hold (og trænere)?
  Ja, der fortsat kan gennemføres træning i flere grupper på max 10 personer inkl. træner, hvis der er tale om grupper med egen træner og træningsforløb.
   
 • Hvad er reglerne for brug af mundbind ved idrætsaktiviteter?
  Alle personer over 12 år skal bære mundbind i offentligt tilgængelige steder indendørs – også idrætsfaciliteter. Der skal bæres mundbind ved ankomst og afgang til omklædningsrum eller hal, hvis man møder omklædt.
   
 • Må vi afholde sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter?
  Frem til foreløbig den 2. januar 2021 bør alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter aflyses. Dette gælder fx julehygge/afslutning, fester, fællesspisning, klubaftener mv., og anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer.

Find flere svar på idrætsrelaterede corona-spørgsmål på www.dgi.dk/corona
www.dgi.dk/nordjyllandgårlive fortsætter frem til 6. december.

Læs om fantastiske oplevelser og events