Nyheder
imported

Ny biografi om ikonet Axel Axgil

Axel Axgil boede i en årrække i Blokhus. Nu er der skrevet en bog om hans liv

Her et år efter Axel Axgil døde, udkommer der nu en bog om hans liv. Det er journalisten Bjarne Henrik Lundis, som har skrevet biografien ”Axel Axgil – Kampen for kærligheden”. 

Det er mange timers samtaler med Axel Axgil, som danner baggrunden for bogen.

At titlen er ”Kampen for kærligheden” er ikke nogen tilfældighed. Da Axel Axgil kun var to dage gammel, blev han bortadopteret af sine forældre. Og da det kom frem i medierne tilbage i foråret 1949, at han var homoseksuel, fik det store personlige omkostninger for ham. Han mistede både sit arbejde, måtte ikke længerer spise på pensionatet og blev smidt ud af partiet Retsforbundet.

– Axel Axgil har i hele sit liv måtte kæmpe for kærligheden og for at få lov til at være sig selv,” siger bogens forfatter Bjarne Henrik Lundis.

Axel Axgil, som i flere år boede og arbejde som kontorbud på "Kancelligården" i Blokhus, er både kendt i Danmark og i det store udland. Han var nemlig sammen med sin mand Eigil Axgil det første homoseksuelle par i verden, som indgik registreret partnerskab den 1. oktober 1989.        

”Axel Axgil – Kampen for kærligheden” giver et både kærligt og kritisk billede af mennesket, idealisten og forretningsmaden. Et 96-årigt langt liv, som både sendte Axel Axgil bag tremmerne i celle 224 i Vestre Fængsel og har givet ham kultstatus.

Bogen om Axel Axgil udkommer på Forlaget Sidespejlet

Læs om fantastiske oplevelser og events