Nyheder
imported

Ny ejer på kunstcafe

Et kendt Blokhus-sted får ny ejer. Åbningstiden bliver udvidet til aften, og konceptet bliver også nyt.

Tekst: Lars Bisgaard – Foto: Louise Kande

 

Det er en rigtig Blokhus-fan, der nu overtager KunstCafeen i Blokhus. Anita Michaelsen er kommet fast i byen, siden hun var barn.

-Jeg glæder mig utroligt meget. Det har i flere år været et særligt ønske for mig at få et sted netop i den ferieby, og nu var der så en lejlighed. KunstCafeen ligger lige til det indhold, jeg havde tænkt mig, siger Anita Michaelsen.

Hun er uddannet smørrebrødsjomfru og har arbejdet i branchen både som kok og smørrebrødsjomfru siden 1978. De seneste fire år har Anita Michaelsen været på Cafe Vi2 i Aalborg. Her har hun stået for udviklingen af en række spændende, nye retter både til frokostbordet og til aftenmenuer. Tidligere har hun blandt andet stået for maden til de kræsne shippingfolk i kantinen hos Wrist Group, og for kantinemaden på politigården i Aalborg. Lokalt i Blokhus-området har hun en overgang været halbestyrer i fodboldafdelingen i Jetsmark.

De seneste år har hun dyrket nye, spændende retter. Ikke gourmetmad, som hun siger, men lækker mad til rimelige priser. Og det skal være hjemmelavet.

-Dressinger, humus, pesto og så videre er altid hjemmelavet. Dressingerne betyder meget for et måltid og må ikke være industrifremstillet,. Brødet og småkagerne bager vi også selv. Og så skal råvarerne være i orden.

– Folk skal have en lille oplevelse, når de går i byen. Sådan har jeg det også selv, når jeg går ud, siger Anita Michaelsen.

Datteren Cecilie kommer med på KunstCafeen.

-Servicedelen er vigtig. KunstCafeen skal være et dejligt sted at komme – hyggeligt og med god service. Vi udvider også åbningstiden, så der nu er åbent fra klokken 10 til klokken 22 om aftenen, siger Anita Michaelsen.

 

Smag for alle

-Det er vigtigt for mig, at der både er noget, som mænd, kvinder og børn kan lide. Der skal være valgmuligheder, siger Anita Michaelsen.

Hvorfor skulle det lige være Blokhus nu?

-Jeg kender byen fra tidligere og kan godt lide den. Og så synes jeg virkelig, at den er på vej op igen. Mange feriebyer har ikke haft det så godt de senere år under finanskrisen, men i Blokhus sker der virkelig noget nu. Der er liv i byen, og der er blevet bygget nyt og fint rundt omkring. Jeg har også tænkt mig at holde åbent udenfor selve feriesæsonen. Blokhus skal ikke bare være en soveby om vinteren. Jeg håber folk vil begynde at komme der mere udenfor sæsonen. Jeg har allerede lagt planer med særlige julebuffet’er og påskebuffet’er.

Anita Michaelsen overtager KunstCafeen fra den. 1. juli i år.

Læs om fantastiske oplevelser og events