Pandrup

Ny formand for DGI Nordjylland – Bøje i bestyrelsen

Peter Otto Yde Thomsen fra Aars blev mandag 14. september valgt til ny formand for DGI Nordjylland.
Efter et halvt års udskydelse, kunne forsamlingen på 131 fremmødte delegerede takke Palle Fogh for 10 år på formandsposten i DGI Nordjylland. De kunne samtidig byde velkommen til Peter Otto Yde Thomsen fra Aars som foreningslivets fremtidige talerør i det idrætspolitiske landskab.

Peter Otto yde. Privatfoto

Den nye formand
Det er en foreningsvant kapacitet som sætter sig i formandsstolen.
Peter Otto har et indgående kendskab til DGI på strategisk niveau og har via sin tidligere ansættelse, som afdelingschef i DGI Nordjylland, opbygget et omfattende netværk i foreningslivet og i de nordjyske kommuner.
– Da jeg stoppede i DGI for tre år siden, havde jeg ikke lige set det komme at jeg skulle stå her i dag som nyvalgt formand for DGI Nordjylland”, siger Peter Otto Yde Thomsen fortsætter.
– Men jeg er af flere omgange blevet prikket på skulderen af frivillige i foreningslivet og glæder mig til opgaven, for jeg synes at foreningerne og DGI spiller en yderst vigtig rolle i det danske samfund. Vi skal forene kræfterne, så vi sammen kan få så mange nordjyder som muligt ind i sunde og positive fællesskaber.
Peter Otto er bosat i Aars, hvor han er en aktiv del af Aars Gymnastikforening. Han arbejder til daglig som leder af Mariagerfjord Idrætsskole i Onsild.

Bøje Lundtoft. Privatfoto

Ny ansigter på bestyrelsesposterne
Ud over formandsvalget er der kommet nye ansigter ind i bestyrelsen.
Her er Thomas Østergaard fra Aalborg og Bøje Holmsgaard Lundtoft, formand for Jetsmark IF/Jammerbugt FC, blevet valgt ind.
Han var først formandskandidat, men ændrede til at stille op som bestyrelsesmedlem efter, at Peter Yde Otto stillede op som formandskandidat.
Benny Henrik Hansen fra Løgstør, blev genvalgt, og de er alle tre klar til at trække i arbejdstøjet og tale foreningslivets sag, sammen med den øvrige bestyrelse.
– Når jeg ser tilbage på årsmødet, står jeg tilbage med en oplevelse, der virkelig understreger at nordjysk foreningsliv har noget at byde på. Vi var mere end 50 foreninger repræsenteret, og de 131 fremmødte delegerede viste med al tydelighed, at de er klar til at spille med og styrke motion og bevægelse i Nordjylland. Vi har fået sat et stærkt hold i bestyrelsen og det er nu vores opgave at understøtte foreningernes aktiviteter bedst muligt, siger Peter Yde Otto.

Årets Idrætsforening
Det er utænkeligt at afholde et årsmøde for foreningslivet, uden at hylde de mange kræfter som hver eneste dag gør en forskel i lokale foreninger. Årets Idrætsforening, der løber med prisen på 20.000 kr. til foreningen, blev Jerslev-Sterup Idrætsforening.
Det var et skarpt felt, og Foreningen Vendia Fitness og Svenstrup Badmintonklub kunne lige så godt have rendt med prisen i sidste ende.
– Vi har fået så mange gode historier præsenteret i det her forløb, fortæller Nanna Lundsby Hald fra DGI Nordjyllands bestyrelse.
– Det var et svært valg at snævre feltet ind til blot tre deltagere i finalen, og vi må bare erkende at nordjyske foreningsliv er godt kørende. Stort tillykke til Jerslev-Sterup Idrætsforening, som virkelig er lykkedes med deres omorganisering og arbejde med nye målgrupper, siger hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events