Aabybro

Ny legeplads med miniby og cykelbane i Aabybro

Foreningen Oplev Dit Aabybro vil skabe nye oplevelser for alle i Aabybro by.
Og helt konkret er den nye forening i færd med at realisere planerne om at anlægge en ny stor legeplads i Aabybro by med plads til både miniby og cykelbane.
(Illustration: Skitse fra ansøgningen om, hvordan legepladsen kunne se ud.)

Der er et behov
– Vi vil gerne skabe flere oplevelser i Aabybro, og her mangler legepladser. Mange tager til legepladsen i Ryaa, så vil også gerne skabe noget i Aabybro, fortæller Louise Bundgaard Nielsen på vegne af foreningen.
Og tanken om en legeplads førte til mere og blev hurtigt et større projekt.
Kids Town skal nemlig være en anderledes legeplads med plads til bevægelse, leg, kreativitet og læring.
Og foreningen vil gerne have en placering tæt på de nye kvarterer.

En miniby
Det er en miniby i børnehøjde med 10 legehuse med tilhørende veje.
Kids Town skal være cykelbane, hvor man kan lære om trafikregler, og hvor man kan slå en handel af i de tilhørende legehuse.
Banen skal have hajtænder, fodgængerfelt, trafikskilte og rundkørsler. Husene skal fungere som forretninger og andre funktioner, der i øvrigt findes i Aabybro by.
Det kan f.eks. være en bager, købmand eller ejendomsmægler.
Desuden skal der være et torv til byens brugere, som man kan optræde og lave forskellige aktiviteter for byens børn.
I hver ende opstilles bord-/bænkesæt, alle kan benytte.

Ser på placering
Det samlede budget er på 355.000 kroner og Oplev Dit Aabybro har søgt om 60.000 kroner i støtte fra Jammerbugt Kommunes landdistriktsmidler – og fået et ja under visse forudsætninger.
– Først skal vi have vores planafdeling til at se på, om den foreslåede placering er det rette sted i forhold til blandt andet sikkerhed, forklarer Helle Bak Andresen, formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget, om Oplev Dit Aabybros forslag ved Toftevej.

Vedligehold og drift
Dernæst skal det stå klart, hvem der kommer til at stå for vedligehold af pladsen.
Oplev Dit Aabybro vil stå for opstilling, etablering og vedligeholdelse af Kids Town, og så håber man, at man kan samle flere kræfter fra Aabybro til at gøre projektet til virkelighed og til at bevare legepladsen i god og indbydende stand. Foreningen tænker på frivillige personer, der vil give et nap med, virksomheder, som vil støtte ved et køb af et legehus og pensionerede medborgere, som kan bidrage med hjælp til vedligeholdelse og dermed også gøre pladsen til et samlingssted for flere generationer.
Desuden er tanken, at legehusene skal være sponsorerede af virksomheder i Aabybro og omegn, og det skal give økonomi til vedligeholdelse af pladsen, legepladsinspektion og godkendelse.
– Det er meget vigtigt at få afklaret, hvem der står for den fremtidige drift og vedligeholdelse af pladsen, siger Helle Bak Andresen.
– Men det er et alletiders spændende og nytænkende projekt, hvor man samler børn, forældre og erhvervsliv, siger hun.

En mulighed kunne være på kommunens grønne arealer ved Toftevej. Illustration: Jammerbugt Kommune

Læs om fantastiske oplevelser og events