Nyheder
imported

Ny pulje til turisme- og oplevelseserhverv

Tekst og foto: Presse

Et digitalt oplevelsesunivers for skoleelever, en bookingside til bæredygtig take-away og en ny portal, hvor danskerne kan booke alternative rejser.

Det er nogle af de tiltag, som nu får støtte gennem Omstillingspuljen, hvor særligt virksomheder i turisme- og oplevelsesbranchen får hjælp.

Ny virkelighed
Omstillingspuljen, som er vedtaget af regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier, skal hjælpe Corona-ramte virksomheder, så de kan omstille sig til den nye virkelighed.

Nu har mere end hundrede projekter i hele landet fået støtte, og til januar åbnes der for nye ansøgninger.
– Corona er en uforudselig fjende, men heldigvis bekræfter virksomhederne igen og igen, at de kan omstille sig i den svære tid. Jeg er meget glad for, at vi nu kan give virksomhederne en økonomisk håndsrækning, så de kan styrke deres forretning og måske endda gøre den endnu mere grøn og innovativ. Corona og dens indgriben i hverdagen er hård kost for vores virksomheder, og vi skal give dem de bedst mulige vilkår for at omstille sig til den nye hverdag, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Vejledning og sparring
Virksomheder, herunder ansøgere til omstillingspuljen, kan løbende få hjælp og uvildig sparring om deres situation i landets 6 erhvervshuse og deres filialer.

Alle virksomheder får individuel besked med svar på deres ansøgning til omstillingspuljen, og i slutningen af januar åbner en ny ansøgningsrunde.

Virksomhederne kan søge støtte at omstille forretningen – fx til øget take away Virksomheder kan læse mere på erhvervshusenes hjemmesider eller kontakte deres lokale erhvervshus.

Omstilling for millioner
Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte 115 mio. kr. til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets Erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.

Læs om fantastiske oplevelser og events