Nyheder
imported

Ny super-rutchebane til Fårup

Fårup Sommerland løftede i dag sløret for næste års helt store nyhed: En ny type rutchebane der suser af sted med 75 km/t. over og under vandet!

 Først kom Falken. Så kom Lynet. Nu kommer Orkanen! 

Fårup Sommerland gør det igen. Parken er på trapperne med en ny rutsjebane, der bliver et nyt trækplaster og får masser af fans i det ganske land, ligesom Falken og Lynet har det. Orkanen er navnet på den nye super-attraktion, der koster den nette sum af 35 millioner kroner.

 – Orkanen bliver, som navnet antyder, fuld af fart og spænding, og så får den en 18 meter lang tunnel under vandet, fortæller to glade direktører Per Dam Jensen og Søren Kragelund.

– Orkanen er netop den type rutsjebane, som rutsjebane-entusiaster har peget på som det næste store for Fårup. Som passager sidder man fastspændt i sæder under skinnerne med fødderne frit  svævende i luften. Det giver en følelse af frihed, som i Orkanen bliver forstærket af, at man drøner fra 7. sals højdedirekte ned under vandet gennem dis og tåge med 75 km/t. Fornemmelsen af frihed bliver yderligere forstærket af, at banen bliver placeret tæt på træer, jorden og vandet. Man vil få en følelse af, at man næsten rører ved omgivelserne, mens man drøner derudad, siger Søren Kragelund.

Der er opstillet en model i Fårup Sommerland, ved fotohuset ved Falken, hvor gæsterne kan se hvordan den nye attraktion tager sig ud. Her studerer og fortæller Søren Kragelund (t.h.) og Per Dam Jensen (t.v.) modellen. (Foto: Lars Bisgaard – blokhus.dk / Blokhus Avis) 

Vild oplevelse for hele familien

– Selvom den er vild, er Orkanen for hele familien – faktisk for børn fra 105 cm. og op. Dermed kan hele familien få en vild oplevelse sammen, siger Søren Kragelund. Han fortæller, at den nye rutsjebane bliver tegnet og leveret af den ansete rutsjebaneleverandør, Vekoma. Orkanen bliver specielt tilpasset Fårups gæster, og det de forventer af en rigtig Fårup-rutsjebane.

– Med Orkanen bliver Fårup Sommerland en af de parker i Skandinavien, der har flest rutsjebaner, og det er vi stolte af. Banen bliver 453 meter lang, har et fald på 20 meter, og hastigheden bliver på 75 km/t med en g-påvirkning på 3,5G. Orkanen er af typen ”Suspended Family Coaster”, og den bliver placeret i søen ved Falken, fortæller Søren Kragelund. 

Indvielse på Grundlovsdag

Per Dam Jensen glæder sig over, at Fårup fortsætter sin positive udvikling som en af Skandinaviens store forlystelsesparker.

– Etableringen af Orkanen er et stort skridt i Fårups fortsatte udvikling. På grund af sommerens megen regn går vi 5-10% tilbage i gæstetal i år, men gæsterne, der har besøgt os, har været rigtig glade, og vi har flere sæsonkortholdere og venner på Facebook end nogensinde før – og det forpligter. Vi er derfor glade for at kunne fortælle nyheden om næste sæson til vores gæster allerede nu.

– Vi begynder anlægsbyggeriet, når parken lukker for sæsonen den 9. september. Byggeriet kan løbende følges på Fårups hjemmeside og på Facebook – og vi håber, at vores mange gæster vil følge med og tage godt imod det nye medlem af vores rutsjebane-familie, slutter Per Dam Jensen. Fårup åbner forsæson 2013 i slutningen af april – og indvielsen af Orkanen er planlagt til Grundlovsdag, den 5. juni 2013. Der er således næste år lagt op til en festlig Grundlovsdag med masser af fart over feltet.

Tag en virituel tur med rutchebanen – tryk her

Tegning over den nye attraktion 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events