Aabybro

Ny trafik-løsning på Knøsgårdvej

Efter at beboere har klaget til Jammerbugt Kommune over trafikforholdene gennem Knøsgård har punktet været på dagsordenen i Trafiksikkerhedsrådet.
Og rådet har ny besluttet, at de nuværende chikaner på Knøsgårdvej i Knøsgård skal nedlægges og erstattes af nye pude-bump.
Desuden skal yderligere skiltning og involvering af politiet sætte en stopper for, at tung trafik benytter vejen, selv om den ikke må.
Det oplyser formanden for rådet, Jens Chr. Golding.

Et eksempel på et pude-bump.

Kapløb
Baggrunden er en henvendelse fra beboere i området, der er generet af tung trafik og for høj fart på Knøsgårdvej, der giver adgang til både industrikvarter og genbrugsplads for trafik fra Kattedamsvej.
– Chikaner har den ulempe, at de ofte får racerkøreren frem i bilisten i kapløbet om at nå frem til chikanen, før den modkørende trafik. Derimod er bilisten mere tilbageholdende, hvis der er bump, som gør ondt på bilen, når man kører for hurtigt, forklarer Jens Chr. Golding.
– Derfor vil der i løbet af efteråret og i starten af foråret blive anlagt pude-bump, og chikanerne bliver fjernet, siger han.

Politi-kontrol
Men det er også et problem, at tung trafik med store landbrugsmaskiner samt lastbiler bruger vejen, selv om der er skiltning, som fortæller, at det er forbudt.
Derfor skal der skiltes yderligere for at få den tunge trafik til at bruge den østlige del af Torngårdsvej og dermed køre uden om Knøsgård.
– Desuden vil vi bede politiet komme og holde øje med, at den tunge trafik ikke benytter Knøsgårdvej, siger Jens Chr. Golding.

Læs om fantastiske oplevelser og events