Aabybro

Nye erhvervsnetværk i Nørhalne

Med 16 deltagere og afbud fra 9 interesserede har det nye Nørhalne Erhvervsnetværk haft sit første møde for at finde ud af formen og størrelsen på interessen for netværket.

Ønsket i længere tid
– Det udspringer af et ønske, der gennem flere år har været i Nørhalne Samarbejdet. Her i området har vi ikke ret mange store virksomheden, men vi har rigtig mange, nemlig knap 40, mindre firmaer med 1-2 ansatte, fortæller Claus Svendsen, der har været med til at tage initiativ til oprettelsen af netværket.
– Det er oplagt, at vi prøver at arbejde sammen om aktiviteter, udspil til myndigheder, eller er fælles om Nørhalne Markedet. Vi kan trække på hinandens erfaringer, eller være sammen om at invitere foredragsholdere, som kan fortælle om markedsføring eller nye regler, giver han som eksempler.
Der har også været efterlyst et kontorfællesskab i landsbyen, og det nye netværk kan også være med til at synliggøre firmaerne samt fortælle kunder og beboere, at her eksempelvis også er en grafisk designer.

I startfasen
– Nu prøver vi de næste 6-9 måneder at holde nogle møder for at finde ud af, om der er noget, vi kan være fælles om, og som vi kan bruge i forbindelse med vores forretninger. Derefter kan det være, at vi starter en egentlig forening. Det giver jo muligheder for at søge tilskud, fortæller Claus Svendsen.
Desuden er der oprette en mailgruppe til spørgsmål, så man trække på hinandens erfaringer og hjælp, ligesom der skal være en, i første omgang intern, Facebook-gruppe.
Den kan på sigt blive offentlig og være med til at promovere områdets mange mindre firmaer.

Læs om fantastiske oplevelser og events